Een blog zonder te bloggen

Een blog waar niemand iets van begrijpt. Het plaatje zal het iets duidelijker maken. Ik ben die ene.

Een naar gevoel om uit een groep gezet te worden. Ik had echt een heel verhaal getikt hieronder. Genuanceerd, weloverwogen, netjes. Maar met een dikke druk op de knop alles weer verwijderd. Dus ik zeg alleen het volgende.

Ik ben uit een facebookgroep gegooid naar aanleiding van mijn vorige column. Ik zou pertinent onwaarheden hebben verkondigd en uit de school hebben geklapt. De reacties op mij waren ook niet mals en zeer persoonlijk. Later wilde ik nog eens kijken. Toen pas kwam ik er achter dat ik geen lid meer was en mij de toegang was ontzegd.

Persoonlijk vind het ik het een hele drastische maatregel.
Een maatregel die vooral heel veel te maken heeft met macht. De boodschap aan mij was voornamelijk om mij te gaan schamen. Schamen is een nutteloze bezigheid. Leren, daarentegen, een zinnige.

Ik had dit even nodig om weer door te gaan. Morgen een blog van een kinderachtige zzp-er.

 

5 reacties

izerina 27 augustus 2019 at 19:18

Nu voelt het rot. Maar van zo’n groep,met zo’n mentaliteit wil je toch niet eens lid zijn?

Reply
Martha 27 augustus 2019 at 17:19

Wat een nare types heb je toch. Maar troost je: de actie zegt veel meer over hun dan over jou…

Reply
jokezelf 27 augustus 2019 at 14:54

Nou ja, zeg, wat een machtsvertoon. Je mag dus je mening niet geven over hoe je tegen honden in het algemeen aankijkt, maar die hondenbezitters mogen wel uit hun dak gaan tegen iemand die hun durft te vragen naar tips over de aanschaf van een speciale hond. Wat een onzin. Daar ben je beter weg dan thuis, zou ik zeggen!

Reply
Nicole Orriëns 27 augustus 2019 at 14:07

Ik ben ook een keer zo maar ineens uit een Facebook groep gegooid… Dat geeft inderdaad een naar gevoel.

Reply
Dientje 27 augustus 2019 at 10:31

Jeetje. Als het om die hondengroep gaat: die hebben het hoog in hun bol. DAAR LUSTEN DE HONDEN GEEN BROOD VAN!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden