Echte mannen met helmpjes

playmobilIk ga regelmatig met de tram naar het werk, zeker als het regent. De afgelopen weken waren er werkzaamheden aan de rails over een groot deel van het traject waar ik over ’tram’. Dat betekende dat de tramroute gedeeltelijk door een bus werd gereden. Mooi geregeld maar toch ook weer gedoe, denk ik met mijn verwende hersens. Dus toch de fiets.

Als ik voorbij de werkzaamheden fiets dan verbaas ik me over het aantal mannen dat daar door elkaar heen loopt, doet, rent, beweegt. Op het opgebroken traject bespeur ik minstens dertig playmobiel-mannetjes die met helmpjes op, blijkbaar werk verrichten. ‘Blijkbaar’ want voor een leek lijkt het een ongecoördineerde aktiviteit van drukdoende mannen met opgerolde mouwen en grote handen. Toch lijken de playmobiel-mannen te weten wat ze doen want over een dag of wat is het klaar. Liggen er nieuwe tramrails, zien de steentjes tussen de rails er als nieuw uit en rijdt de tram weer. Ik ben altijd onder de indruk. Ook als ik die helmpjes zie werken aan nieuwe gebouwen. Wie heeft de leiding, wie zegt wat er moet gebeuren, wie vergadert en evalueert? Een mierennest lijkt het. Maar bij de mieren is er een koningin. Dan zal er vast bij de playmobiel-mannen een koning zijn, toch? Een handige koning, geen helm op natuurlijk maar een kroon.

1 reactie

ronald 17 augustus 2015 at 12:16

gaaf. Zo mooi omschreven. Ik neem mijn ….helm….. even voor je af.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden