Dolend en dwalend

Dolend en dwalend, dat omschrijft het beste wat ik voel, hoe ik me voel. We zijn op zoek naar antwoorden die er niet zijn, we stellen vragen die nooit eerder gesteld hoefden te worden. We weten het niet.

Persconferentie

Gisteren hebben we weer met miljoenen gekeken naar de persconferentie van Rutte over het nieuwe beleid in Corona-tijd. Natuurlijk was de inhoud al zorgvuldig gelekt en ik kreeg te horen wat ik had had verwacht maar ben dan toch, gek genoeg, teleurgesteld. Alsof je een cadeau uitpakt waarvan je de inhoud al kent maar dat je toch stiekem hoopt dat er een veel mooiere verrassing uitkomt.

Ik voel me elke keer terneergeslagen na zo’n rits aan ‘dont’s en do’s’ en spreek mezelf ferm moed in met alles wat ik wel mag, kan, heb, doe. En dat is veel. Het is vooral het niet-weten dat mij een verloren gevoel geeft. Zoals gisteren een grote horeca-mijnheer bij Jinek zei: ‘geef ons perspectief’.

Moorkop-perspectief

Ik droom al dagen van een moorkop eten. Of twee. Maar Vriendin begrijpt mijn boodschap niet. Want het liefst wil ik ermee verrast worden. Troostvoer in de vorm van slagroom en chocola. Om even niet de dolen en dwalen stoppen we ons vol met wat eigenlijk niet goed is maar ‘je moet toch wat’. Een moorkop als virtuele knuffel. Ik weet natuurlijk ook wel dat die moorkop het hem niet gaat doen. Dat mijn verwachting van die moorkop hoog is en totaal niet realistisch. Geen moorkop is in staat om de echte leegte te vullen. Wat dan wel?

Wat helpt jullie door deze tijd heen? Wat vervult je hart, je ziel, wat geeft rust aan je gemoed?

Bij mij is dat muziek, genieten van Vriendin die thuiswerkt en er altijd is, een hondje dat regelmatig tevreden op haar rug rolt om zich compleet over te geven aan het moment, een goede grap, een mooi gedicht, een lief bericht, een zingende vogel, de roze bloesem die nog aan de bomen hangt.

En hoewel de economie een opdonder krijgt vanjewelste is onze eigen economie plotseling heel overzichtelijk geworden. We kopen geen kleding, we gaan niet uit eten, we gaan niet op vakantie, we kopen geen cadeautjes, we gaan niet naar de kapper, we geven geen feestjes, we slaan niet groot in.

Ik kan het echt niet helpen maar in mijn hoofd maak ik rekensommetjes. Hoeveel moorkoppen zou ik van dat niet uitgegeven geld kunnen kopen?

 

 

1 reactie

Neeltje 22 april 2020 at 13:19

Ik ga voor de oranjetompoezen aanstaande maandag.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden