Doe mij maar een ontkraging

sexy-439053_640

Nou, ik ga nu even met de billen bloot, of met de borsten eigenlijk… Iedereen die mij kent heeft me nooit kunnen betrappen op het dragen of hebben (hoe noem je dat eigenlijk) van een decolleté. Dat heeft alles te maken met heel veel onzekerheid waarover ik nu zeker niet ga uitbreiden. Maar, per toeval, draag ik gisteren een laag t-shirt, uit gemakzucht. Niet meer naar het werk dus maakt het mij uit hoe ik er uit zie…

Ik kijk in de spiegel en zie voor het eerst van mijn leven mijn eigen decolleté. Letterlijk betekent dit trouwens: ontkraging maar dat lijkt mij te erg op ontmaagding (en dat is het ook eigenlijk dus laat maar)..
Maar wat ik zag in spiegelbeeld beviel me, tot mijn grote verbazing, wel.

Ik ging voor de juiste schrijfwijze op zoek naar het mooie woord ‘decolleté’ en kwam achter allerlei wetenswaardigheden. Wist jij dat de anatomische term van de ruimte tussen de borsten  ‘intermammarius’ wordt genoemd. In het Engels: cleavage. Grappige woorden die ik nu begrijp. De memmen of mamma (Latijnse naam voor borsten) en de ruimte daartussen is dus de ‘intermemmen’ of ‘intermamma’.

‘Down under’ is de benaming van het Australische decolleté, dat betekent een inkijk aan de onderkant van de borsten. En het bouwvakkersdecolleté kennen we allemaal wel. Niet fijn, mannen!

En dan hebben we nog de tenendecolleté en dat vind ik ronduit smerig. Die zichtbare opening tussen twee teentjes, daar krijg ik de rillingen van.

Wat moeten jullie nu met dit verhaal? Gewoon leuke weetjes op een dinsdagmorgen. Ik ken vrouwen die met het grootste gemak en lol hun decolleté ten toon spreiden maar ik ken veel meer vrouwen die dat nooit doen. Zullen zij net als ik ook wel eens heimelijk in de spiegel kijken?

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden