Die dagen voor kerst

Vriendin zet Skyradio aan. Ik ben niet van Skyradio maar als Vriendin dat wil: natuurlijk. Het eerste dat ik hoor is weer een van de vele honderden kerstliedjes. Kerstliedjes die mij mijn neus uitkomen. Waar het sentiment vanaf druipt als kaarsvet van een goedkope kaars. Ik moet langzaam in de stemming worden gebracht voor Kerstmis. Niet ineens beginnen over vrede en zo. Niet ineens lief gaan doen en samen willen zijn. Niet ineens alleen maar kaarslicht en jankende violen, niet ineens een geurende kerstboom en de smerige lucht van goedkope gluhwein.

En ergens komt er wel een breekpunt hoor. Door de open haard. Vlammen waarin ik me verlies. Vriendin naast mij op de bank en een heel mooi, oud frans liedjes van Barbara. En rode wijn in het juiste glas en Bas die zich uitrekt op het vloerkleed.

1 reactie

HansB 16 december 2013 at 14:23

… en dan wordt het mooie kerstgedicht geboren?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden