Dear Joan

Daar stond je dan, onze Indiaan. Met toch een leuk liedje. Ik neem aan dat niemand anders dan wij Nederlanders, Jantje Smit hebben horen in zijn commentaar poging. Toch? Dat zou een goede reden zijn om niet op ons te stemmen. Maar dat kan het niet zijn. Je zong niet zuiver zei Jan. Dat klopte wel. De anderen waren gewoon beter het is niet anders.

Maar dan Jan. Toegegeven vorig jaar was erger of raken we er aan gewend? Ik mis nog steeds Cornald Maas met zijn vileine commentaar. Jan Smit commentaar horen geven is alsof je een kind vraagt iets over politiek te vertellen. Dooddoeners, oneliners die het net niet zijn… Hij waagt het bij een lied te zeggen dat de tekst wel heel simpel is… Gelukkig heeft hij daar zelf geen last van.

Okee, dit is niet eerlijk. Ik heb er zo ongelooflijk de pest in dat we het weer niet hebben gered dat ik om me heen ga slaan en wie is er dan makkelijker dan Jan Smit? En toegegeven, gisteravond maakte hij een leuke opmerking. Een zangeres zingt een nummer geschreven door haar ex. In een interview zegt ze: ‘nog een reden om goede banden te houden met je exen.’
Jan Smit: ‘Nou, de ene ex is de ander niet’. Geef toe, grappig toch.

Kan het nog erger worden met het songfestival. Ja. ( Jan Smit sturen met een zelfgemaakt liedje).

Joan heeft genoten. Het heeft wat gekost maar als er tenminste maar 1 iemand gelukkig van is geworden. Nederland zat al in een depressie dus een dipje meer of minder?

En we gaan nog voetballen dit jaar.

6 reacties

svara 25 mei 2012 at 23:37

Ik vind het hele songfestival vreselijk.
Alleen heb ik gekeken naar Joan benieuwd of ze die tooi echt weer zou dragen. Jammer.

Sneu vooral voor haar als ze terugkijkt en zichzelf zo vals hoort zingen. Dat gun je niemand.

@Sander
Je zegt:’De eeuwige vraag waarom de kijker de knop niet om kan draaien is een diep mysterie’.
Zou het kunnen zijn dat dit te maken heeft met verveling, gewoon makkelijk voor het kastje hangen en consumeren dan hoeft men zelf namelijk niet te denken of creatief te zijn…..
Wat ik wel een mysterie vind is hoe het toch komt dat dit programma zo geliefd is bij homo’s.

Reply
Sander Miervet 25 mei 2012 at 13:23

@marijke
De eeuwige vraag waarom de kijker de knop niet om kan draaien is een diep mysterie. Kijkgeld betalen we immers al niet meer. De enige, ja echt de enige goede herinnering aan dit gebeuren was ooit ene Cigliola Cinquetti die Non no l’età zong. Behalve zij konden we alleen maar spelbrekers van diverse nationaliteiten de revue zien passeren. Ergens moet dat toch een onuitwisbare indruk hebben gemaakt. Sterker nog dan het gerinkel van de kwartjes die ik ooit uit een speelautomaat zag vallen maar mij zover niet kregen dat ik ooit weer aan die handle trok.

Reply
Marijke 25 mei 2012 at 10:25

Ieder jaar neem ik me voor om niet meer te kijken. Wat een baggermuziek. (Hoewel ik me toch wel verheug op de finale al is het alleen maar voor dat prachtige nummer van Duitsland.) Eerlijk gezegd vind ik de puntenverdeling het spannendste onderdeel. Waarom sturen wij nooit eens een topper (nee, niet DIE Toppers). We hebben ze wel. Ik noem bijvoorbeeld Christel of Miss Montreal. Als we altijd de “net niet” zangers/zangeressen blijven sturen moeten we ook niet zeuren. Waarom zeg ik eigenlijk “we” …

Reply
Sander Miervet 25 mei 2012 at 09:39

Oh wat ik nog vergat. Het wordt op zo’n avond wel erg duidelijk dat Afrika misschien economisch op de rest van de wereld achterloopt, maar dat Europa toch het grootste ontwikkelingsgebied is als het gaat om cultuur.

Reply
Sander Miervet 25 mei 2012 at 09:31

Dat sprongfestival is iets wat maar niet wil overgaan. Zelfs het opblazen van een nederlandse stad met behulp van een vuurwerkfabriek mocht niet baten. Dit jaar hadden ze alle andere zenders opgedragen geen programmas met inhoud uit te zenden, zodat er niks anders was om naar te kijken. Jammer dat er geen prijs is voor de meest originele inzending. Daar zou ons land wel mee gebaat zijn. Zo’n prachtige act voor tussen de schuifdeuren zou een geheide kanshebber zijn geweest. Ook vanwege de uitgebreide reportage vooraf die liet zien dat net als het bij ons op de lagere school vroeger, het meeste plezier school in de voorbereiding.

Reply
Annemiek Nederpel 25 mei 2012 at 09:05

Mooi beschreven! Ben gisteren overgeschakeld naar Belgie en moest bij bijna ieder commentaar lachen. Jan Smit trek ik ook echt niet…

groetjes,
nicht Annemiek

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden