De wereld wordt steeds kleiner, ver weg bestaat niet meer

Ons belastingstelsel gaat veranderen. Er wordt gelekt en de pleuris breekt uit. Het BTW tarief gaat van 6 naar 21 procent. Dat is veel. Natuurlijk is dat veel. Maar is het waar of moeten we inderdaad geloven dat er eerst een bom wordt gegooid om later alsnog met beter nieuws (minder slecht nieuws) te komen? Maar daar wachten we niet op. Iedereen stort zich op het lek van halve waarheden en schreeuwt moord en brand. Politici die niet mee willen doen, die wel mee willen doen, die dreigen en dreinen. Ik ben het zat. Hoe zit het met de echte problemen?

wereldHoe is het met IS. Erg stil of gebeurt er niets meer? Of worden we dom en semi-veilig gehouden? Al die illegalen die Europa in willen maar niemand, geen land, heeft de ballen om een standpunt in te nemen. Ons prachtige land wil wel meer illegalen opnemen maar alleen als de anderen ook meedoen. Krachtig hoor. Eén Europa, maar waar dan? Gesteggel en gezeur, vergaderen, vergaderen, vergaderen. Ik begin mijn geloof in dat sterke Europa te verliezen. Je zou je er bijna voor gaan schamen.

De filmbeelden van die leuke trucker die in Galais twee illegale vrouwen laat geloven dat ze in Engeland zijn. De vrouwen worden gek van blijdschap en kussen de grond. Willen zelfs hem omarmen maar hij heeft het te druk met de geweldige grap te filmen en op Youtube te zetten. Echt leuk was dat.
Zijn baas biedt namens hem excuus aan maar begrijpt ook wel onder welke druk deze chauffeur staat. Ik heb ook de verhalen gehoord van de truckers die overvallen worden door honderden illegalen en dat is ook heel erg bedreigend. Maar het leven van die illegalen is pas echt vreselijk. Alles achtergelaten, alles kwijt, en geen plek om naar toe te gaan behalve ergens bovenop rotsen bivakkeren en al en toe een visje krijgen toegeworpen.

En het maakt mij niet uit hoe we die mensen gaan helpen maar dat we moeten helpen is toch duidelijk. De wereld wordt steeds kleiner, ver weg bestaat niet meer.
Ons land is geen speeltuin maar moet mee gaan doen in de grote, boze wereld. En soms zal je dan in moeten leveren, moet je wachten totdat jij weer kan schommelen.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden