De wereld draait door. Maar niet in de zomer?

komkommertijdAlles verandert in onze maatschappij. Noem het moderner, noem het vooruitgang, het maakt mij niet uit, go with the flow. Wat nog steeds hetzelfde is, is het uitzendschema van de Nederlandse televisie. In de zomer gaan zij er waarschijnlijk nog steeds van uit dat er minder te beleven is. In de zomer is er geen nieuws en zit blijkbaar niemand te wachten op goede informatie.

Zowel Humberto Tan, Jeroen Pauw en Jinek, De wereld draait door (behalve in de zomer dus), allemaal zijn ze met vakantie. En ik gun ze hun vakantie, maar drie maanden? Ik houd van praatprogramma’s, ben verslaafd aan praatprogramma’s, dus hoe ga ik me redden? En dan halen ze ook nog Mart Smeets, met zijn Avondetappe van de Tour, van de buis. Smeets is vreselijk, arrogant, ballerig, eigenwijs maar ik heb een zwak voor Smeets. Voor zijn sfeermakerij, de glaasjes dure wijn, zijn humor, zijn kennis en de prachtige chansons die hij laat horen.

Maar het is zomer, er is geen Griekenland, er zijn geen aanslagen, er is geen honger en de bootvluchtelingen hebben mooi weer dus noemen we ze voor het gemak: toeristen. Niets om je druk over te maken.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden