De wee van heimwee – Vrouw & Co ➡ vrouw & go

We tellen af. Nog drie repetities, nog twee optredens en dan is het voorbij. Vrouw & Co stopt definitief na, voor velen van ons, jarenlang zingen, lachen, huilen, delen.

Gisteravond waren we weer voor het eerst sinds lange tijd, compleet. De energie is direct merkbaar steviger en blij. Compleet zijn was nogal een dingetje bij dit koor. Er is altijd wel iemand op vakantie of ‘niet zo lekker’. Maar gisteren waren we allemaal ‘lekker’.

Mijn rol bij deze repetities is die van ‘kijker’, ‘genieter’, ‘criticus’. Het programma zit al aardig maar we weten dat er net zoals altijd, nog flinke stappen gezet moeten worden. Mijn stappen zijn onzichtbaar, thuis achter de computer brei ik de boel aan elkaar.

Ogen die kijken

Als je als enige luisteraar aan tafel zit en kijkt dan is het bijna onvermijdelijk dat iedereen plotseling jou gaat aankijken. Een soort verlegenheid overspoelt me. Als enige zie ik hoe één van ons door haar tranen heen dapper mee blijft zingen. Omdat een lied haar plotseling raakte. Ik zie hoe een ander gekke bekken trekt en schiet in de lach. De lach die we aan elkaar geven als ogen andere ogen ontmoeten.

Eindlied

Een door mij geschreven nieuw eindlied komt plotseling tot leven op een manier die ik gewenst had. Want ik wilde zeggen met die tekst dat we er blijven zijn voor elkaar, maar voelt het koor dat ook? Als de melodie zit, de stemmen passen, is het tijd om de woorden naar binnen te laten gaan. En je ziet het ontstaan. Je ziet hoe woorden betekenis krijgen in blikken van warmte.

Wee

Een wee gevoel in mijn buik. Het is goed dat we stoppen. Op = op is niet voor niets de titel van ons programma. Maar wij zijn niet op. Dat voelen en zien doet ‘wee’.

De verkoop van de kaarten gaat goed. Hoe mooi zou het zijn om voor twee uitverkochte zalen te zingen?

Volg je mijn blog, dan weet je hoe ik schrijf. Wil je meer horen en je laten raken door Vrouw & Co, kom dan kijken. Het is de laatste kans om dit unieke koor te zien en te horen. Zaterdagavond 2 november en zondagmiddag 3 november spelen we in de kleine zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Je kunt eenvoudig kaarten online bestellen. Hoe leuk zou het zijn om elkaar daar te ontmoeten?

En delen is fijn.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden