De voorbeschouwing nabeschouwen

Ik heb het echt geprobeerd. Wat bijna een miljoen kijkers leuk vinden moet toch iets van ‘leuk’ in zich hebben. Dus ik heb nu twee keer een halve uitzending gezien van VIOranje op RTL4. Waar de drie heren met een gast, vaak ook een heer, uitermate leuk zitten te doen aan tafel. Rene van der Gijp krijgt er goed voor betaald en zit zeer relax zijn glimlach te verspreiden. Zou ik ook doen hoor. Johan Derksen speelt zijn rol iets minder goed. De hangsnor illustreert steeds meer de matige staat waar hij zich in bevindt. En Wilfred Genee geniet. Geniet van zijn eigen grapjes, van de herrie aan tafel die op bestelling wordt gemaakt. Wat is het leuk. Ontzettend leuk.

Ik schakel om 23.00 over naar NOS Studio Sportzomer. Dat wil het ook niet worden, de sfeer die Mart Smeets tijdens de Tour weet te brengen ontbreekt hier volledig. Het is droog, sec, tafel, water, vier gasten of een meisje erbij dat, als het over voetbal gaat, heel veel giechelt. Ook ontzettend grappig.

Mijn voorkeur gaat toch uit  naar de NOS. Het zal straks wel wat worden als we eindelijk gaan voetballen. Maar wat een gelul over spelers, wedstrijden, blessures, opgestoken duimpjes, te ver gaande vriendschappen en alles wat maar enigszins met het spel te maken heeft. Wilfred Genee zegt gisteravond: ‘we worden het zat, we moeten beginnen….’. Waarom dan in hemelsnaam al de hele week praten over niets?

Ik weiger gewoon uit principe om nog een minuut te kijken naar de VI Oranje. Het is niet leuk. Het is zeer middelmatige televisie van zelfgenoegzame mannen die verder niet zo heel veel meer kunnen.

5 reacties

Marijke 8 juni 2012 at 15:05

PS: ik moet ook toegeven dat ik ondanks dit zinloze gebabbel toch NIETS wil missen ….

Reply
Marijke 8 juni 2012 at 15:04

VIOranje doet mij ook denken aan een stel giechelende meiden, lekker overal tegenaan schoppen en weinig inhoud. Als ik dan overschakel naar Jack van Gelder ben ik blij met meer deskundigheid, hoewel het ook zinloze gesprekken zijn over wat Bert van Marwijk zou moeten doen. Ik ben zo blij dat het vanavond echt gaat beginnen. Dan kunnen ze het echt ergens over hebben.

Reply
HansB 8 juni 2012 at 14:18

Gelukkig, weer een kijker bekeerd.
En miljonairs die voor hun goede naam aan goede doelen geven? Schrijven ze af van de belasting. Echte gevers zijn anoniem.

Reply
laila 8 juni 2012 at 09:19

De reactie van Wllm Kalb vind ik nogal kortzichtig.
Het programma heeft een enorme kijkdichtheid en je zou er veel meer mee kunnen doen; los van die oubolligheid.

In De Stentor vandaag een heel suk over Foundations van voetballers; die aan goede doelen geven.( Zouden ze mijn bijdrage over De Herberg en Brad Pitt gelezen hebben?)
oa Johan Cruyff.

Reply
Wllm Kalb 8 juni 2012 at 08:29

Laat het lekker aan je voorbij gaan. Ik luister naar de radio en lees een boek. De belangrijkste zaken krijg ik toch wel te horen, als het spannend wordt kijk ik alleen naar de tweede helft.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden