De Trump-orkaan komt er aan

Verontrustende woorden van Trump tiijdens zijn toespraak dinsdag bij de Verenigde Naties. Hij dreigt Noord-Korea ‘volledig te vernietigen’.

En terwijl de ene na de andere orkaan landen bedreigen doet hij er een Trumpiaans schepje bovenop. Het weer is het weer. Gisteren hoorde ik hoe een orkaan ontstaat. Hoe na een orkaan het warme zeewater zich mengt met kouder water waardoor de druk even van de ketel is. Maar Trump denkt daar vast anders over.

Witte tornado

Je kan stoere taal bezigen maar ik ben bang dat er geen plan achter zit. En dat er geen wijze mannen en vrouwen rond deze witte tornado zijn om hem te bedwingen. Hoe wil deze gek de geschiedenis ingaan en wie neemt hij met zich mee? En hoe gek is de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un? Wat weten wij over die breedlachende man als hij zijn nieuwe wapens toont. De mensen om hem heen lijken net zulke marionetten als zij van de Amerikaanse versie en buigen voor hun grote leider.

Man, man, man

Een orkaan overkomt je, je weet dat het er aan gaat komen en dat de gevolgen vreselijk zullen zijn. Hoe vreselijk, dat moet dan nog blijken. De Amerikaanse president overkomt ons ook maar het grote verschil is dat deze man gekozen is. Door het volk. Door mensen die iets anders wilde. Nou, dat kunnen ze krijgen. Ze kozen een orkaan met een boos en onverschillig oog. En wie stopt deze man en al die mannen die de ballen hoog houden in de wereld?

De voorspellingen liegen er niet om. En volkomen weerloos en machteloos moeten wij toezien hoe enge mannen spotten met iets waarmee niet te spotten valt. Wie redt ons van deze orkanen?

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden