De schoenen van Obama

Wie zou er in willen staan? Nu, in de schoenen van Obama. Wat kan hij doen, wat moet hij doen. Assad lacht in zijn vuistje en zegt: ‘als wij aangevallen worden dan ontploft het hier’. Assad spreekt van een ‘historische terugtrekking van de Amerikanen’. Had Obama maar zijn woorden ingeslikt en niet gedreigd met een aanval want wat kan hij nu. Een grote man die dan zegt: ‘verkeerde inschatting, neemt u mij niet kwalijk’. Is zijn ego daar tegen op gewassen, is het ego van Amerika flexibel genoeg om te buigen.

Moet er gebogen worden? Het risico dat het allemaal fout gaat is zo groot maar mag iemand zo stelselmatig zijn eigen volk en land kapot maken. Natuurlijk niet. Kunnen we niet gewoon Assad zelf pakken? Maar dan staan er waarschijnlijk weer honderd andere Assadjes op.

Het ergste vrees ik die gekken die straks hun hoofd verliezen. De gewone gekken maar ook de gekken die gekozen zijn of zich gekozen voelen hun volk te vertegenwoordigen. Een druk op een knop is zo gebeurd. Ik hoop niet dat die keuze in de handen ligt van een enkele man. Maar ik weet er te weinig van. Maar goed, je zal Obama zijn en iets moeten doen…

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden