De natte droom van elke lego-man of vrouw

Ik zag herhaaldelijk de aankondiging van een nieuw programma: Legomaster. Grote mannen en vrouwen die met LEGO spelen. Ik hoorde een Belg zeggen: ‘dit is echt de natte droom van elke legobouwer’. Ik voel nog hoe mijn wenkbrauwen uit zichzelf fronsten. Ik dacht ‘die zijn niet lekker. Als dat jouw natte droom is….

Maar oh oh oh wat erg. Ik begrijp die natte droom steeds beter. En ook weer niet. Ik wil er niet aan maar ben toch verkocht. Ik verheug me elke corona-zaterdag op de uitzending van Legomaster. Vriendin lacht ietwat spottend om mijn nieuwe hobby. Van haar mag ik zijn wie ik wil zijn maar een beetje gek vindt ze het wel.

Nieuwe wereld

Het is een volkomen nieuwe wereld waarvan ik niet eens wist dat ‘ie bestond. Dat er huizen zijn waar voornamelijk mannen wonen met in hun ‘mancave’ kisten vol legosteentjes. Dat er vast een lego-community bestaat waar men dezelfde taal spreekt en waar onomwonden de legoliefde aan elkaar wordt verklaard. Er zijn ook grootheden, masters, die schitterende dingen maken. Zo’n ‘master’ jureert na elke aflevering de legobouwsels alsof hij kunst met een grote K analyseert. En misschien is het dat ook wel.

Koppels

Er doen koppels mee aan deze wedstrijd. Sommige uitdagingen duren langer dan twaalf uur en als je zo dicht op elkaars lip zit gebeurt er van alles. We zien een stel dat geen stel meer is. Oud zeer komt naar boven als hij haar vertelt wat zij moet doen en vooral waar ze met haar fijne onhandige handjes af moet blijven. Je ziet hoe zij haar antwoorden wikt en weegt, rekening houdend met de depressie waar hij net uitgekropen is.
Er zijn koppels die elkaar hebben leren kennen op een soort van ‘lego-dating-app. En de relaties lijken verdacht veel op echte liefdesrelaties. Er is liefde. Dat zie je en voel je. Dus die natte droom gaat werkelijkheid worden. Dat voel je ook.

Tranen met tuiten

Er worden tranen met tuiten gehuild als een bouwwerk in de laatste seconde dreigt neer te storten. Er wordt boos weggelopen, er wordt gefoeterd. Ze omhelzen elkaar na elk geslaagde scene en de verhalen die ze vertellen met het bouwwerk zijn mooier dan het leven zelf.

Mijn zus was afgelopen vrijdag jarig. Ze deelt zonder schaamte dat ze een verrekijker heeft gekregen omdat ze vogels wil gaan spotten. Dan kan ik best lego-steentjes vragen, toch?
Het corona-virus doet gekke dingen met ons. Het maakt natte dromen droog. Gelukkig duurt het nog heel lang voordat ik jarig ben.

2 reacties

Neeltje 3 mei 2020 at 18:10

En vanavond boeren!

Reply
Neeltje 3 mei 2020 at 18:08

Ik zeg: “Doen!”

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden