De Kramp van Kamp

Met verbijstering heb ik gekeken naar de aflevering van Pauw en Witteman van een paar dagen geleden. Meestal klim ik dan direct in de pen maar op de een of andere manier was het weg. Tot dat ik een dag later aan tafel zit met vrienden en Kamp ter sprake komt. Mijn woede was er weer dus niet ‘vers’ deze reactie maar net zo gemeend.

Wat minister Kamp zei was afschuwelijk genoeg en toch gaat het mij niet daar om. Het was zijn blik, zijn toon, zijn repeterende argumenten alsof je een gehersenspoelde man hoort die niet meer weet hoe hij andere geluiden moet interpreteren. Hij draaide zijn sleuteltje om en het gif spoot er zomaar uit. Gif, ik kan het niet anders noemen.

De aanleiding was dat illegale kinderen wel school mogen volgen maar niet de daarbij behorende stage om dat dat werk zou zijn. En, zei Kamp, regels zijn regels. De regels van zijn kamp dan.

Het is natuurlijk van de zotte dat kinderen wel naar school mogen maar niet die stage kunnen doen. Dan kunnen ze ook nooit dat diploma halen.

‘Ach’, zei Kamp, ‘ze hoeven van mij ook geen diploma te halen, ze moeten gewoon weg.’

Er is behoefte aan duidelijkheid. Maar wel duidelijkheid met een ziel. Niet deze monotone herhaling van zetten, die arrogante houding met hier en daar maar weer uithalen naar links.

Wat is er met de man gebeurd? Waar hebben ze hem behandeld? Hij is erger dan Wilders. Omdat Kamp met winden meedraait die die zelf niet meer voelt. Een verbeten en verbitterde man. Een houding die totaal niet past bij dat vriendelijke accent maar ook niet past bij de man die ik echt ooit anders heb ‘gekend’.

Kamp zit in kramp. Dat kan je zo zien. En het eerste wat moet gebeuren is Kamp uit de kramp halen. Daar zijn klinieken voor.
Even terug naar de basis.
Even terug naar mensen.
Terug naar vader, moeder, kind.
Desnoods terug naar God.

Vrolijk Pasen.

10 reacties

Timmerark 9 april 2012 at 17:39

Feit:

Wilders is een haatzaaier, maar wel een clowneske. Het echte Grote Kwaad heet Henk Kamp (vroegere mentor van Wilders trouwens, net als Wilders de mentor van Rutte was).
We mogen blij zijn dat Kamp geen charisma heeft.

Reply
HansA 9 april 2012 at 11:18

Heb deze aflevering van P en W niet gezien, maar zoals hier beschreven zie ik de heer “MEIN” Kamp al helemaal voor me. De uitstraling van deze man is er al jaren een van ongevoeligheid jegens anderen.

Vrolijk Paaschen!

Reply
Aad Verbaast 9 april 2012 at 11:18

Kamp-beul is geheel ontspoord.
Eerst al zijn hangende naald over verplicht verhuizen.
Daarna: verplicht werken in de kassen.
Nu dit idiote verhaal.

Reply
HansB 8 april 2012 at 21:29

Toen Kamp nog Minister van Defensie was leek het me een aardige man.
Misschien heb ik me laten misleiden doordat hij toen niet zijn (a)sociale mening hoefde uit te dragen, ik graag in Twente kom en de Tukkers aardige mensen vind.
Met afschuw en verbazing zie en hoor ik hem nu op de tv. Die man is compleet PVV en VVD geprogrammeerd. Een Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die weinig respect en totaal geen begrip heeft voor de niet tot zijn “stand” behorende medemens.

Reply
Marijke 8 april 2012 at 15:56

Oh ja, vrolijk Pasen!

Reply
Marijke 8 april 2012 at 15:55

Ik ben blij met jouw kritische verhaal. Zelden heeft een discussie bij P&W me zo kwaad gemaakt. De man straalde naar mijn mening altijd al een soort gevoelloosheid uit, maar dit sloeg alles. Een robot, die maar door bleef kwetteren, hetzelfde verhaaltje afstak en arrogantie uitstraalde zoals zelden is vertoond. Hij gruwt van al die buitenlanders en ze moeten WEG! Dit straalde hij met zijn hele wezen uit. Hij is hiermee erger dan Leers, want die heeft in het verleden kunnen laten zien dat hij een empathisch mens is met het hart op de goede plaats. Leers zit in een wurggreep en ik zie aan de man dat hij het er moeilijk mee heeft. En hij is naar mijn mening zelfs erger dan Wilders, want die speelt slechts een spelletje, is uit op stemmen, en heeft alleen maar een zondebok nodig. Maar deze man … hij meent wat hij zegt.

Reply
ingridvandenbergh 8 april 2012 at 15:14

Mooi en goed betoog.
Het ergsge is (vrees ik) dat Kamp zo afgestompt dan wel gehersenspoeld is dat hij het zelf niet eens meer in de gaten heeft. Dat hij is ontspoord!

Reply
Appelvrouw 8 april 2012 at 14:40

OOk politici hebben recht op verandering van mening.
Hij was toch van Defensie? Geloof niet dat ik hem ooit anders heb gekend als een als iemand die neerkijkt op mensen die het minder hebben. Zoals hij laatst ook sprak over ouderen, de gemiddeld 2,5 ton bezitten.
Ik weet niet in welke wereld die man leeft. Het is om te huilen dat kinderen niet een diploma kunnen halen om als ze terug zijn in hun land daar hopelijk iets aan te hebben.
Wat ik wel weet uit eigen omgeving is dat mensen met wat meer inkomen en vermogen, weinig benul hebben van de onderklasse. Maar zij regeren wel over die kant.

Reply
Roberto la Verita 8 april 2012 at 13:52

Het wordt tijd dat er in Nederland geen plaats is voor lui als Kamp.
Tja,en regels zijn regels,dat klinkt als bevel is bevel,typisch het geluid van de VVD.
Roberto

Reply
Fulps Valstar 8 april 2012 at 13:27

Zowel Kamp als Leers spreken de woorden van Blondie, vliegen ze een keer uit de bocht dan…..moeten ze “op gesprek”.
Ook een goede Pasen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden