De ‘koning’ heeft een visie

Van de week was prins Willem Alexander bij Mart Smeets in het programma. Mart Smeets gedroeg zich alsof hij met een dombo sprak was en toonde weinig respect, respect dat ieder mens verdient. Maar daar wilde ik het helemaal niet over hebben…

Het ging over de kandidaatstelling van Nederland voor de Olympische Spelen in ’tweeduizendweetikveel’.
W.A. werd helemaal enthousiast.

“Het is voor Nederland heel belangrijk om weer een visie te hebben, om te kijken waar we op langere termijn naartoe willen met ons land. Het is nu allemaal korte termijn. De Olympische Spelen kunnen als katalysator werken om een langetermijnvisie voor Nederland op te bouwen: wat willen we met onze infrastructuur, onze woningen, onze sport? De Olympische Spelen zijn een ideaal punt aan de horizon bij het ontwikkelen van een nieuw Nederland waar we tientallen jaren profijt van zullen hebben.”

Er word wat lacherig over gedaan maar kijk eens wat er gebeurt in Engeland. Het land was overal tegen: de kosten, de onzin, de drukte… Maar na het binnendragen van de Vlam werd ook het vlammetje in de Engelse harten ontstoken. We zien ineens een ander publiek. Een blij  publiek, trots, ze zijn samen en meer nog, ze geven iedereen het gevoel er bij te horen.

Nederland, elk land, heeft zoiets nodig. Het gevoel iets te presteren. We kunnen organiseren, dat is wel bewezen. Laten we het doen en niet zeuren over geld want dat doen we niet anders de laatste tijd. Heel veel geld gaat er naar zinloze zaken, waarom dan niets iets waar we ook nog plezier aan beleven. Want stel dat Nederland het mag doen, dan zal er heel veel geïnvesteerd worden in sport en sporters. Van mij mag het. Ik word in ieder geval helemaal blij van het kijken naar de prestaties van sporters. Ontroering, blijdschap, verdriet. Alles komt langs.

We hebben het zo nodig om te stoppen met zeiken!
Om iets te gaan vieren.
Laten we Nederland vieren.
Niet als een stel dwaze oranje aangeschoten toeters die ALLES vieren. Maar oprecht, mooi, respectvol.
Ook een land kan goud winnen.

2 reacties

HansB 9 augustus 2012 at 16:58

Het zal 2028 worden. 2016 is de inschrijving. De bobo’s zijn al begonnen met organiseren. Zijn naar Londen geweest, zijn naar China geweest, De Chinezen zijn al hier geweest. China is gevraagd te assisteren, die hebben ervaring. Er hoeft hier niemand zijn huis uit is al verzekerd?? 2028? dan ben ik 90. Doe maar.

Reply
Marijke 9 augustus 2012 at 08:37

Ik zeg: JA. En: WA for president!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden