De knuffel van Poetin

Ireen Wüst was natuurlijk grandioos op die drieduizend meter. Ze deed wat iederen hoopte en stiekem ook verwachtte van haar. Dat is knap om op zo’n groot en belangrijk evenement die druk aan te kunnen. En wij Nederlanders, vieren maar wat graag al hun successen als onze successen.

poetinPoetin was ook blij. Het bezocht het Heerlijk Holland Heineken Huis in een bijna oranje outfit. Hoe ver moet je gaan? Ireen Wüst was blij en trots met zijn bezoek. ‘Hij sprak lovende woorden en knuffelde me zelfs’, zoiets zei ze na afloop.

Ik begrijp die knuffel wel.
Toen een jaar geleden iemand opperde dat Irene haar gay-zijn kon gebruiken om een statement te maken daar in Rusland, trok ze wit weg. ‘Dat’, zei ze, ‘doe ik niet, het is ook zielig voor mijn vriend om daar elke keer maar weer mee geconfronteerd te worden’. Want Irene was niet gay meer. Dat kan. Mathilde Santing had dat ook.

Het zou mij niet verbazen als de knuffelende Poetin en Ireen op een leuke russische televisie verschijnen. Want hij knuffelt een afvallige en bewijst daarmee dat je inderdaad kan genezen van die andere kant.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden