De K van klote

‘Het is spijtig, het incident met verpleegster Linda’. Zij verloor het leven doordat dreigementen omgezet werden in daden. Haar ex schoot haar van deze wereld. Moeder van een jongetje van vier. Dochter van ouders, vriendin van vrienden, nichtje van familie, collega van velen. De politie vond het spijtig en begon uit te leggen hoe moeilijk het is om iemand te beschermen met alleen maar dreigementen als bewijs. Je mag pas optreden na een moord of slachtpartij. Gisteravond was Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, bij Jinek te gast. Ook hij begon met een lange monoloog over het zware werk van de politie maar Peter R. de Vries snoerde hem de mond. De Vries dwong Van de Kamp om open te zijn en dat werd hij ook ten slotte.

Gerrit van de Kamp gaf toe dat er te weinig mankracht is om echt gedegen werk te leveren. Simpele beloften zoals: ‘wij bellen u terug’, kunnen niet nagekomen worden omdat er domweg geen tijd is. Toch moeten agenten dat zeggen omdat het staat in ‘hoe ga ik met klanten om’. Dat woorden loze woorden blijven is de schuld van de politiek, zegt Van de Kamp.

Deze week zijn er drie vrouwen om het leven gebracht. Vrouwen die meerdere keren bij de politie kwamen om aangifte te doen. En de politie greep niet in. Drie levens naar de knoppen en daardoor nog veel meer levens naar de knoppen.
‘Spijtig’ is niet het juist woord om uitdrukking te geven aan het niet ingrijpen van de politie. Het is tijd dat de politie eens zegt waarop het staat. In woede uitbarst om alle regeltjes die het hun onmogelijk maakt om in te grijpen. ‘Het is schandalig dat wij niet in staat waren deze laffe moord op Linda te voorkomen. Schandalig dat we informatie hebben waarmee we niets mogen doen omdat het geen prioriteit heeft’.

Politie en politiek. Het scheelt een lettertje. De K van klote.

1 reactie

Anja R. 18 augustus 2015 at 21:10

Inderdaad, de K van klote. Van mij mag de politie voorlopig blijven staken! Mits ze zich gaan inzetten voor de juiste zaken, zoals deze.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden