De grote, boze man

Zus is gestoken door een wesp. Tussen voetzool en slipper gevangen, was dat de enige uitweg voor het beest. Het doet zeer maar als de angel eruit is, huppelt Zus gewoon de dag door. Tot de volgende ochtend.

in de doorgang naar de ontbijtzaal toont ze ons haar dikke voet. Vol bewondering kijken wij. Nu is een doorgang naar een ontbijtzaal doorgaans geen goede plek voor welk oponthoud dan ook. Een grote, dikke man kijkt ons met minachting aan als hij ons hoofdschuddend passeert, onderweg naar de worsten. Hij heeft wel gelijk, maar zoveel ergernis?

Warm

Na het strand gaan Vriendin en ik nog even bij het zwembad liggen. Een parasol opzetten is geen makkie. Een dikke man schiet ons te hulp. DE dikke man. We bedanken hem. De parasol houdt geen zonnestraal tegen op de plek waar we zitten. Parasol nummer 2. We klungelen zover mogelijk nog erger, waarbij Vriendin zo wat over het muurtje naar achteren valt met de losgetrokken parasol in haar handen.

Nogmaals

De dikke, grote man sleurt zich opnieuw omhoog. Het zweet gutst van zijn enorme buik. Opnieuw bedanken wij hem. We zitten nu onder 2 parasols onder de brandende zon. De schaduw van die dingen ligt vast in een ander land.

Boos

We kunnen niet weg nu. We weten hoe boos hij kan worden. We hebben hem zoveel energie gekost dat we tenminste een minuut of wat moeten blijven. Dus we duiken het water in waarna we uit beleefdheid nog vier minuten droogbakken.

We staan op, de man slaapt. Naast hem ligt een enorme roze badpak. Zijn vrouw. Zij heeft minstens twee keer de omvang van de man. Ik begrijp heel goed hoe je van ergernis dik kan worden.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden