De dood loopt je achterna

Carnaval of Prins Friso. Dit keer heeft de ‘prins’ niets met carnaval te maken.

Prins Friso, ik kan niets toevoegen. Net zoals in elk gezin is dit een vreselijk drama en kan je je alleen maar een voorstelling maken van het verdriet en de wanhoop. Koningin zijn is dan echt alleen nog maar bijzaak. Je kind zien vechten is voor elke moeder en vader ondragelijk.

Gisteravond waren er vooral extra nieuwsuitzendingen om te vertellen dat er niets te vertellen was. Wel waren en al kant en klare flashbacks van het leven van Friso. De dood loopt hem achterna. Je kan niet vroeg genoeg zijn met terugblikken. Liever 1 keer teveel dan de laatste zijn. Zo werkt het helaas. En laten we het dan ook nog over Mabel hebben. Als mama maffia wordt ze weer ten toon gesteld. Foute vrouwen of de illusie van een foute vrouw is spannend. Zelfs op het moment dat die zogenaamde foute vrouw waarschijnlijk het drama van haar leven meemaakt.

En dan de twitteraars en met name de visieloze, kortzichtige, impotente twitteraar. Grapjes zijn snel gemaakt. Maar nooit zijn ze zo smakeloos als over de rug van een ander. Grappig zijn is een vak. Grappen maken van niveau is moeilijk. Daar heb je hersens voor nodig.

Sommige twitteraars zijn helaas al heel lang hersendood.

8 reacties

Wllm Kalb 19 februari 2012 at 09:24

Melden dat je niets te melden hebt. Daar ging het gisteren steeds maar weer over.

Reply
HansB 18 februari 2012 at 14:11

Ik ben het helemaal met je eens,
Vreselijk voor moeder, vrouw, kinderen en familie. Afwachten hoe het afloopt, wat de gevolgen zijn.
Maar, waarom moet je als vader van een jong gezin, waarom überhaupt, zulke risico’s lopen, je grenzen opzoeken, uitdagingen aangaan?
Is het leven met verantwoordelijkheid niet spannend genoeg?

Reply
Appelvrouw 18 februari 2012 at 12:55

Mijn mond viel open gisteren tijdens een uitzending, was het van pownieuws geloof ik, waar iemand zei dat als het prins Alexander geweest was dat erg was voor de troonopvolging. Prins Friso is niet belangrijk, hij hoort niet meer bij het koninklijk huis.
Dan krijg je het toch heel koud! Het zijn mensen.
Ik ben niet koninklijk gezind, en niet zo betrokken, maar weet wel dat zoiets meemaken niet nog eens door buitenstaanders bestraft hoeft te worden met lege onderbuikpraatjes.

Ik las iemand die uitleg geeft over dergelijke reacties.
http://cornutus.wordpress.com/2012/02/18/lof-der-botheid-of-hoe-de-hollander-zijn-gevoelens-verwoordt/

Reply
Pam 18 februari 2012 at 12:29

Over persoonlijk drama gesproken: Dan lees je dat Mabel op 9-jarige leeftijd haar vader verloren heeft door een wak in het ijs. Ik denk dat zij meer van de zomer houdt.

Reply
Burro 18 februari 2012 at 11:17

Prima blog. Ik had bij het kijken naar het NOS journaal ontzettend last van plaatsvervangende schaamte. Wat een stel ongelooflijk slechte journaalmakers werkt daar toch. Voortdurende maar inspelend op dat wat het hersenloze deel van ons volk graag consumeert.

Reply
spuit11 18 februari 2012 at 10:50

aanbevolen

Reply
Jane 18 februari 2012 at 10:15

helemaal mee eens

Reply
JeeJ 18 februari 2012 at 09:22

Jeetje Anja, wat ben je toch scherp. Goed geschreven, mee eens!!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden