De arrogantie van Pauw en Witteman

Ik heb het een beetje gehad met de heren. Misschien moet Sonja ook iets over hen gaan zeggen?
De laatste tijd denk ik dikwijls als Witteman weer eens een slimme opmerking maakt: als je het antwoord zelf al geeft waarom stel je de vraag dan…” Mensen uit laten praten… Ze lijken zelfs op Sonja (waar ik een enorme fan van ben/was)

Maandagavond was voorzitter van de FNV-Vakcentrale Agnes Jongerius, te gast. Zij gaat weg als voorzitter. Er worden beelden getoond van een geëmotioneerde Italiaanse minister van Sociale Zaken Elsa Fornero. Zij vertelt waarom de dramatische bezuinigingen nodig zijn. Tot zover.

Pauw en Witteman vragen wat Agnes Jongerius vindt van deze huilende dame. Net als zij antwoord wil geven zegt Witteman: ‘we vragen dit omdat we u toch ook wel een paar keer in tranen hebben gezien. Hoort dat bij het spel?”.

De mannen ogen superieur maar ze brengen een valsheid naar voren die voorheen aan vrouwen werd toegedicht. Ze zijn slimmer, kwieker, gevatter dan de gasten en dat blijkt bijna altijd het doel te zijn. Wat zou ik graag een keer een geëmotioneerde Pauw zien. Of een Witteman. Gewoon kwetsbaar als gewone mensen. Daar is de VARA toch van. Ik ook.

5 reacties

matijn 7 december 2011 at 22:23

die agnes, dat vind ik echt een moordwijf
onbegrijpelijk dat ze die eruit flikkeren
en voor wat vraag ik me dan af

Reply
svara 7 december 2011 at 19:06

mee eens!
ook gezien

Reply
Marijke 7 december 2011 at 17:56

Vrouwen moeten leren zich niet meer te schamen voor tranen. Het is nu eenmaal zo dat een vrouw sneller huilt in situaties van onmacht, frustratie, woede of verdriet. Dat wordt er graag ingewreven door de heren, die er zo trots op zijn dat zij daar geen last van hebben. Veel vrouwen vinden het zó erg om in tranen uit te barsten, dat ze daardoor hun mond houden om bepaalde situaties uit de weg te gaan. Ikzelf maak mij er ook schuldig aan. Daarom een pleidooi voor de tranen! Wees er trots op dat wij kúnnen huilen.

Reply
joosttiboschsr 7 december 2011 at 12:51

Zag ze gisteren alle grenzen overgaan van ouderendiscriminatie, zo van “oudjes” lief vinden door het oude paar, de priester Jan Peynenburg en zijn Threes, lief glimlachend als tortelduifjes te behandelen. En dan hebben oude Brabanders het fatsoen zich niet uiterlijk te laten kennen en er zich geroutineerd uit te redden..je moest eens weten hoe ze zich van binnen voelen!!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden