Danny Vera en geneuzel

 

Concerten kunnen niet doorgaan in deze cororatijd maar gelukkig treden er artiesten op die we al streamend kunnen volgen. Gisteravond was dat Danny Vera. Online een ticket geboekt dus alles geregeld. Zou je zeggen.

Natuurlijk zou ik het voor elkaar krijgen, op mijn Iphone, mijn Ipad en mijn Imac. Maar ik wil het zien op mijn Isamsung televisie. Ruim op tijd ga ik op zoek naar wat ik allemaal moet regelen om ’s avonds te kunnen genieten van Danny Vera en zijn band.

Ik volg vele instructies. Trek onderweg ook nog mijn oude Apple TV uit de kast. Trek deksels van dozen af want er was toch ook afstandsbediening bij? Vind de afstandsbediening, zonder batterij en zonder achterkantje van de afstandsbediening. Trek lades open op zoek naar een batterij. Vind de batterij. Fabriceer iets waardoor de batterij op z’n plek blijft zitten en kan doen waar die voor bedoeld is: batterij zijn.

Het Wifi-netwerk werkt niet lekker. In de handleiding wordt geopperd om dan over te gaan op een ethernetkabel. Kasten opgetrokken op zoek naar ethernetkabels. Vijftien meter kabel uitgerold en ingeplugd. Mij krijgen ze niet.

Hoe werkte apple tv ook weer? Ik print gebruiksaanwijzingen uit en twee uur later werkt het (nog) niet. Ga opnieuw googelen en ik vind allerlei handige appjes die de truc voor mij kunnen doen. Download ze ook en verdiep me weer in de werking van deze handige wondertjes. Mijn Iphone kan ook spiegelen, dus de inhoud spiegelen op televisie.

Na drie uur modderen maakt het me niet meer uit. De kamer ligt bezaaid met apparaten tot nut en kabels die het wel of niet waren. De trap staat in mijn werkkamer en de kastdeuren staan open. Alles aan dozen heb ik uit de kasten getrokken en het lijkt alsof een kleine tornado zich door mijn kamer heeft verplaatst. Ik ben super chagrijnig. Dany Vera kan voor mij de pot op.

Laat het los

Vriendin vraagt heel lief of zij iets kan doen. Of zij eens moet kijken. Had ik al gezegd dat ik chagrijnig was? Uiteindelijk zegt ze iets dat helpt. ‘Laat het los, dan maar geen Danny Vera’. Ik laat het los. Ja, ja. Op de tijd dat het concert zou beginnen log ik maar weer eens in met een superlange ellendige url waarbij tikfouten onvermijdelijk zijn. Maar ik zie een plaatje verschijnen. Een plaatje, geen live streaming-verbinding met Danny.

Ik laat het los.
Twee minuten later probeer ik het nog een keer. Druk op een knopje en zie en hoor hoe Danny Vera mij toezingt via de Ipad. Geluid harder, prima geluid. Ik zet de ipad voor me op tafel en Vriendin krult zich naast mij op de bank.

Het was geweldig. De oorverdovende stilte na elk lied is idioot. Maar de lol die de muzikanten hebben spat van het Ipadscherm. Zie ons zitten. Twee dames op leeftijd. Op de bank. Turend naar een kleine Ipad. Meedansend en meezingend.

Ik laat het los.

 

 

 

2 reacties

Tineke 21 juni 2020 at 13:56

Haha, wij zien het helemaal voor ons! Goed opgelost met je IPad toch?
We pakken tegenwoordig ons JBLLETJE (Bluetooth speaker) erbij, zodat het geluid mooi doorkomt, scheelt heel veel! 👍

Reply
Neeltje 20 juni 2020 at 12:59

Het kostte wat, maar dat heb je ook wat! ik zie het voor me! 😅

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden