Curryworsten van een meter

Ik weet het nu zeker. Na mijn derde kerstmarkt, nu ook in Duitsland (mooier, beter, gezelliger?), geef ik het op. Ik vind het niet leuk. Drommen mensen in een fake gezellig gemaakte wereld. Standjes met van alles en nog wat waar je niet bij kan komen want heel Nederland bezoekt de Kerstmarkt.
In Aken, waar we dit weekend waren, werden we zelfs een weg op gedirigeerd om het allemaal nog enigszins verantwoord te houden. Het zou toch wat zijn, dat er dooien vallen naast Kindeke Jezus.

Een kerstmarkt is niet anders dan curryworsten van een meter. Braadworsten, te dik om in één keer naar binnen te schuiven. Koeken, chocolade, patatten, vette happen die niets met kerst te maken hebben en glühwein, om warm van te worden of heel erg misselijk.

Ik doe het gewoon niet meer.
De Gebratene Pilze, reibekuchen en bratwursten, zijn niet aan mij besteed.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden