Collega’s

Misschien omdat dit de laatste dag is op mijn huidige werk, maandag begin ik met een nieuwe job, maar ineens realiseer ik me hoeveel we mee maken met elkaar. Collega’s. In de meeste gevallen zijn je collega’s (uitzonderingen daargelaten) niet je vrienden maar toch leer je met elkaar leven, je leert elkaar waarderen, respecteren. Je kent elkaar misschien beter dan de kennissen uit je ‘echte’ leven. Kent elkaars zwakheden maar ook de sterke punten. Ik heb geleerd om niet te snel te oordelen over mensen, uiteindelijk ben ik om iedereen gaan geven omdat je ‘ze’ kent.

Gisteren hoorde ik bij toeval over een collega die gaat verhuizen. Verhuizen kan je om veel redenen en deze reden is geen leuke. Je kijkt naar zo’n collega en weet dat er in dat leven veel gaat veranderen. Afgelopen jaar is er veel gebeurd in de collegagroep zoals het overlijden van voor hen zeer dierbaren, relaties die beëindigen, ziektes in families, nieuwe relaties die ontstaan.
Het was meer huilen dan lachen.

Bijzonder om deel uit te maken van zo’n groep en dat pas op het moment van afscheid nemen beseffen!
Ik ga niet ver weg, integendeel, ik zal de ‘oude’ collega’s misschien vaker zien dan voorheen maar het zal anders zijn. Vanaf maandag heb ik nieuwe collega’s. Breekt er weer een tijd aan van mensen leren kennen en van jezelf laten kennen.

4 reacties

Stefan Heij 30 september 2012 at 20:06

Wat een mooie woorden!!!!
We hebben inderdaad een hoop lief en leed gedeeld en wat mij betreft blijft dat zo ook al zit je wat verder weg. Ik wil nog steeds wel even een 0394’tje voor je halen.

An, bedankt voor alle fijne jaren met jou samen als collega, het heeft mijn baan een stuk rijker gemaakt. Ik wens je heel veel plezier in je nieuwe functie.

Reply
Marijke 28 september 2012 at 14:46

Een nieuwe uitdaging, geweldig. Afscheid nemen is moeilijk en dat realiseer je je vaak pas als het moment daar is. Je kan je gelukkig prijzen dat de mensen, waarvan je afscheid neemt, heel dichtbij blijven. Lieverd, succes! Maak er iets moois van, dat gaat je lukken.

Reply
Hansb 28 september 2012 at 11:10

Je collega’s zullen het heel jammer vinden dat je weg gaat. Iedereen zal zich zo’n collega wensen.
Héél veel succes.

Reply
stefanvanaken 28 september 2012 at 08:55

Stefan de collega: En jouw huidige collega’s zullen je ook missen, ook al zit je ten opzichte van ons aan de andere kant van de gang.. Zolang je teksten naar ons blijft sturen zijn we nog niet van je af en jij ook niet van ons!

Neef Steef: Succes met je nieuwe baan en heel heel HEEL erg bedankt voor alles! Alle goede dingen die de afgelopen jaren zijn gebeurd zijn voor een groot deel mede te danken aan het feit dat jij 4,5 jaar geleden de gok ebt gewaagd en geloofde dat ik het kon!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden