Claudia de Breij: vrouw op de maan

evening-959027_640

Gisteravond op televisie: Claudia de Breij met ‘Teerling’. Het programma dat wij al eens gezien hadden dus bij ons stond het darten aan. Laten we dat maar snel vergeten, de pijltjes vielen niet op hun plek. Later toch nog gekeken naar de Teerling en zodoende pas om 02.30 uur richting bed. De show was al zo aangepast en nieuw dat we met plezier en bewondering bleven kijken.

Claudia de Breij wil de eerste vrouw op de maan zijn en laat dat nu in 2016 gebeuren. Zij wordt de eerste vrouwelijke cabaretier die de eindejaarsconference gaat doen. We zitten in 2016… en nog nooit heeft een vrouw op het podium het jaar mogen uitluiden… hoe erg is dat?

Maar zij gaat het doen en ik voel in haar plaats de druk die dat moet veroorzaken. Zoals haar programma Teerling steeds beter werd naarmate het vaker gespeeld werd maar hoe doe je dat met een eindejaarsconference? En laten er voldoende dingen gebeuren die het bespreken en beschouwen de moeite waard zijn, het zal toch wat zijn dat net als een vrouw het gaat doen, de hele wereld vakantie neemt. Ineens is er vrede, houden we van elkaar, zijn er geen doden te betreuren, geen vluchtelingen die wanhopig op zoek zijn, geen euro-crisis, geen gekke Poetin, geen vliegtuigen die neergehaald worden, geen Wilders die hoog in de peiling staat, geen Rutte met een smiley op zijn bekkie. Zijn er ineens politici die te vertrouwen zijn, banken die hun deuren openen, zorg voorhanden voor wie het nodig heeft. Wat een wereld zou dat zijn en wat lullig voor Claudia.

Maar ik ga wel kijken dan. En zij zal dit jaar bezig zijn met er goed uit blijven zien want dat moeten vrouwen anno 2016 nog steeds en zeker als je wordt uitgezonden op televisie en je groot en enigszins vertekend in beeld komt. Mannen worden zo niet bekeken, alhoewel. Ik zag een heel klein stukje Finkers. Lag het aan mij of aan de televisie of was de visagist iets te enthousiast in de weer gegaan met de rouge-kwast?  Finkers heeft koorts, dacht ik.

Ik gun ons, iedereen, een jaar zonder dieptepunten. En Claudia de Breij, zingt dan gewoon lieve liedjes over de liefde, of zo.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden