Chachacha, wat zullen we bloggen?

Je moet ouder zijn dan ik eigenlijk om deze titel te begrijpen.
Ik wist het vanmorgen niet. En ik vrees dat ik het overmorgen ook niet weet. Een onderwerp voor mijn blog.

Het zegt iets over mij en de staat waarin ik verkeer. Want er gebeurt genoeg in de wereld maar even niet bij mij.

Maar ik geef niet op natuurlijk dus struin het internet af naar mogelijke inspiratie. En warempel, ik kom op übersuggest. Een site waarop je alle mogelijke woorden kunt intikken en waar er heel snel een lijst wordt gemaakt met onderwerpen gelinkt aan dat woord. Voor ik en jullie het weten ben ik een uur verder in deze wonderlijke googlewereld.

Je moet maar eens gaan kijken en tik iets in als ‘hummus’. (Hoe kom ik daarop? Van de week zelf gemaakt maar er zal iets niet goed zijn gegaan want ondanks de heerlijke smaak lopen Vriendin en ik rond alsof we 25 kilo ongeschilde aardappelen naar binnen hebben gewerkt.)

Je kan van alle suggesties direct een wordcloud maken of je klikt weer op een woord dat je voorgeschoteld wordt en het hele proces begint opnieuw.

Fantastisch
En dan begint deze dag toch weer ergens op te lijken. Wat een mogelijkheden biedt dat voor, voor, voor alles. Ik begin ervan te stuiteren.

Elf
Ik tik bijvoorbeeld ‘elf’ in en bedoel ‘elf, de dichtvorm’ maar dat zeg ik lekker niet. En zie ‘elf gezondheidsproblemen Gordon’. Had ik dat willen missen? De lijst gaat op alfabet met ontelbare suggesties. En natuurlijk kom ik dan ook uit bij wat ik wil. De elf. Een gedicht van vijf regels. Met een vaste structuur. Deze vind ik wel leuk voor vandaag.

Ik bied nu al vast mijn excuses aan voor de blogs die nog gaan verschijnen. Want met deze nieuwe inspiratiebron durf ik niet in te staan voor de keuzes die ik ga maken.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden