Bouwer, architect, makelaar: samen krijgen zij alles voor elkaar

Als je een huis vanaf papier koopt, krijg je ineens met hele andere dingen te maken dan wanneer je een huis koopt dat er al staat. Gisteravond was de zogenaamde aftrap voor nieuwe bewoners, in de schouwburg van Rijswijk.

En een voorstelling werd het. Op tafel liggen kaartjes en als je goed kijkt kun je dan zien wie je nieuwe buren gaan worden. Als de ze ontdekt hebt en denkt: ‘Nee, die wil ik niet’, dan mag je niet ruilen. Dat wist ik niet.

We mogen de zaal in. Er hangt een mega groot scherm met de afbeelding van wat het ooit gaat worden. De projectontwikkelaar staat met een hand in zijn zak en legt in drie zinnen uit hoeveel werk ze verzet hebben.

Lekker strak

Dan komt de architect met lekker strak achterover gekamd haar. Met een hand in zijn zak zegt hij dat het mooi gaat worden. Hij kondigt de bouwer aan. De bouwer laat ons een foto zien van een rode baksteen. We raken in vervoering. We roepen bis, bis, bis. Maar er is geen toegift. Hij kondigt de verkoopmakelaar aan die ook met een hand in zijn zak vertelt over het slopende jaar dat achter de rug is. Tenslotte staat er een vrouw op die ons vertelt wat we al weten. We hebben 25 minuten in de zaal gezeten en worden terug gedirigeerd naar de foyer waar de bitterballen wachten. Ik vergeet op slag mijn weightwatchersperikelen en stop er drie tegelijk in mijn mond. Ik wil nu al waar voor mijn geld.

Ontmoeten

We ontmoeten de boven- en benedenburen. Hebben van één mijnheer gehoord, minstens een keer of tien, dat hij zelluf in de verwarming zit en hij zich geen lus meer of minder aan laat smeren als het over vloerverwarming gaat. Hij zit namelijk in de verwarming. Oh, dat wisten we niet, wat interessant. Als ons dan drie keer verteld wordt dat we in de maling zijn genomen omdat de zon echt niet tot in de middag op het uithangende terrasje schijnt hebben we er genoeg van. De man van de garderobe ziet dat we willen ontsnappen en loopt snel met ons mee. Hij geeft ons de jassen en zegt ’tot ziens’.

Thuis kijken we naar een aflevering van Scandal. En genieten daar veel meer van dan het ‘scandal in de Rijswijkse Schouwburg’. Boeven zijn het.

 

 

2 reacties

Bodemprijsaankoopmakelaar 15 september 2017 at 14:23

Haha, erg leuk geschreven. Als makelaar ga ik steeds op zoek naar ervaringen van personen die zij zich begeven op de huizenmarkt om meer duidelijkheid te krijgen wat de grootste irritaties en pijnpunten zijn.

Reply
@nj@ 16 september 2017 at 07:16

Haha, dank je wel. Leuk om te lezen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden