Boer zoekt vrouw – hedde ge al kriebels?

En of ik kriebels heb, boer Geert. Jeuk. Overal. Kriebels bij lofstronkjes, kriebels bij paardensprongen, kriebels bij dieptegesprekken. Het kriebelt dit jaar enorm bij Boer zoekt vrouw.

Boer Bastiaan werkt hard. Hij werkt zo hard dat zijn twee vrouwen, anders dan de lofstronkjes, langzaam de denkbeeldige aarde in verdwijnen. Hoe ze nog net met de handjes boven het maaiveld uitkomen en schreeuwen om eruit getrokken te worden. Pummel. Vind ik een heerlijk boers woord. Van ellende vliegen Elise en Milou elkaar dan maar in de armen. Ik hoop zo dat ze samen besluiten een heerlijke lofschotel te bereiden. In de oven zetten en dan een briefje op tafel. ‘Lieve Bastiaan. Alle lof. Alleen voor jou’.

Annemieke doet het goed. In één keer veegt ze alle boeren van tafel. Als kruimeltjes na een slecht ontbijt. Haar kriebeltjes, waar ze dan ook mogen zitten, hebben de verkeerde man gekozen. Jelte gaat zijn koffers pakken en stelt voor dat zij met Erik een goed gesprek gaat voeren. Dat doet ze. Ze zegt: ‘Ik voel ietsjepietsje voor jou maar dit gaat het niet worden. Jij daar en ik hier’. Erik neemt het op als een man. Hij knikt en gaat ook zijn koffer pakken.

Boerenwijsheden

Dat boerenwijsheden bestaan bewijst boer Geert elke keer opnieuw. Hij vraagt zijn vrouwen stuk voor stuk of ze kriebels hebben en ‘waor dan precies’. In de billen, in de neus, in het hoofd? Als ze antwoord willen geven zegt hij ‘ja, maor het gaot om mij, ik moat kiezen’.

Boer Geert Jan doet enorm zijn best. Hij slaot nog net Karine niet met de suikerbieten op de kont maar wel met zijn twee grijpgrage handen. Toch is hij lief. Hoe hij zijn koeienkopjes schildert gevangen tussen de spijlen van het leven. Als Karine probeert een diepgaand gesprek te voeren heeft hij toch nog een paar grapjes nodig om het punt te bereiken dat hij zegt: ‘het leven gaat niet altijd over rozen’. Eindelijk eindelijk gaat hij de diepte in. Ze valt als een blok voor hem.

Boer Jan, Nienke en Vera

Nienke droomt hardop weg met haar prachtige bruine ogen en vindt bijna alles leuk van boer Jan. Ook zijn wollen muts. Vera trekt Nienke slecht. Overtuigd van haar zelf denkt ze niet dat zes uur alleen zijn van Nienke met haar boer Jan, opweegt tegen de blikken die zij met Jan deelt. Die zes uur hebben zij niet nodig.

Waag ik me aan een voorspelling van het keuzemoment? Ach, waarom niet.
Annemieke krijgt toch nog een Erik over de vloer die, aangespoord door Yvon Japsers, zijn koffer weer uitpakt.
Boer Geert kiest eieren voor zijn geld met in zijn achterhoofd de woorden van gekkie Vera, die niet echt weet of ze dit leven wel wil.
Boer Bastiaan hoeft niet te kiezen. De vogels zijn gevlogen.
Boer Geert Jan gun ik Karine.
Boer Jan stelt een goed feestje voor. Wie het langst blijft staan mag blijven.

 

2 reacties

nicole 14 april 2020 at 09:23

Leuk om je beschrijving te lezen : )
Wat betreft Vera van boer Jan vraag ik me ook af of ze zichzelf niet buiten spel zet, door te denken dat het wel goed zit…

Reply
Neeltje 13 april 2020 at 09:12

Ik zat al te wachten op je blog. Het leukste van Boer zoekt en vindt niet.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden