Boer zoekt vrouw – eindelijk wordt er op liefdesgebied goed geboerd

Het keuzemoment bij Boer zoekt vrouw is niet meer. Vrouwen voelen op tijd nattigheid en nemen zelf het besluit te vertrekken. De enige manier om de eer aan jezelf te houden en dat juich ik van harte toe. Boer Geert neemt het als een ‘man’.

Want boer Geert wist heus wel wat voor vlees hij in de kuip had. ‘Het ziet er leuk uit, het beweegt leuk maar meer zat er niet in’, zei hij filosofisch over kippetje Vera. Vera vertelde hem dat een liefdesaffaire er wat haar betreft niet in zat. Hij had dat ook al gedacht, natuurlijk. Alles wat Vera zei wist hij ook al, hij is niet gek. Als een drachtige koe wordt ze op haar kont getikt. Dat pakt hij nog even mee. Hij vat de koe bij de hoorns en vraagt in bijzijn van Jaspers of Angela met hem op citytrip wil. Zij glundert.

Lulletje

Ik ben bang dat Erik zich als een lulletje rozewater voelt. Annemieke zegt hem dat hij beter kan gaan omdat de afstand roet in het relatie-eten zal gooien. Yvon Jaspers stuurt hem weer terug naar haar. Moedig stapt hij de stal weer in. Hij zegt Annemieke dat hij wil blijven maar zij heeft haar besluit al genomen. Hij pakt opnieuw zijn koffer in. Als Annemieke later doorkrijgt dat er nog 620 brieven op haar liggen te wachten zie je weer iets van vreugde in haar ogen. Het aantal brieven is genoeg om er twintig levens lang over te dromen.

Sjeik Geert Jan

Boer Geert Jan wil beide vrouwen houden en als verklede sjeik komt hij de kamer binnen. Als sjeik mag hij beide vrouwen houden. Karine en Jacqueline: de namen passen mooi bij elkaar dus qua klankkleur zou het absoluut kunnen. Maar wat mij betreft verschillen ze net zoveel van elkaar als de dag en de nacht dus hoezo ‘ik vind ze allebei even lief, mooi, sterk, stoer’? Toch blijf ik het apart vinden dat Karine voor een man kan vallen als Geert Jan. Misschien teveel pijn gehad, teveel verdriet in haar leven? Met alleen nog maar een verlangen naar simpel en gewoon? Ik gun haar het wel. Zodat ze niet opnieuw haar deurtje hoeft te sluiten.

Jantje is op Nienke

Maar hij had er wel de doortastendheid van Vera voor nodig om daar als een man voor uit te komen. Maar ze ogen leuk samen. Als Yvon Jaspers nog een gesprek gaande probeert te houden met de verliefde pubers, kijken zij over haar hoofd heen, elkaar diep in de ogen. Die ogen zeggen tegen Jaspers ‘opzouten nu’ en ze begrijpt dat en druipt af.

Boer Bastiaan houdt van flirtende vrouwen en Milou heeft daar verstand van. Ze flirt zelfs vanachter haar lasmasker. Elise voelt de bui al hangen. Zij wil normaal. Zij wil het simpel. Eigenlijk wil zij alles wat Bastiaan van zijn vrouw verwacht. Een vrouw op de achtergrond voor huis, hond en haard. Maar boer Bastiaan houdt van flirtende vrouwen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee want boer Bastiaan zal altijd flirtende vrouwen tegenkomen. En of Elise daar op zit te wachten?

1 reactie

Neeltje 20 april 2020 at 09:56

Weet niet meer waar ik het meest naar uitkijk. De uitzending of jouw blog er over. Weer meesterlijk beschreven.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden