Boer zoekt vrouw: de boeren mogen los

Gisteravond zagen we hoe de boeren met hun vrouwen een weekendje op stap gingen. Boer Geert was als een kleine jongen zo blij en verrukt met alles wat hij zag. Van de zelfverzekerde Geert bleef niet veel meer over en ik ben benieuwd of Hetty dit gaat trekken. Hij wil haar continue overtuigen van zijn liefde maar continue is echt te veel. En dat zag ik bij haar. Ze riep nog niet niet: ‘laat me met rust’, maar dat gaat zeker komen. Ook Hetty is anders dan de rustige, bescheiden vrouw die ze bij hem thuis was. Een vrouw van de wereld, hard ook en zakelijk.
En wat is er vroeger met boer Tom gebeurd dat hij zo serieus en weifelend bijna, verliefd-zijn ziet als het Grote Gebeuren? Alsof hij in een keer ziel en zaligheid moet verkopen. Hij heeft alles mee. Is woest aantrekkelijk, heeft humor, goed lijf, goede kop, een baan en een leuke vriendin. Wie heeft hem zo gekwetst?
Boer Jan is niet gekwetst. Hij speelt met zijn schatje dat ze trouwen en kinderen krijgen en ik zie het nog gebeuren ook. Een gek stel, leuk om naar te kijken. De ogen van Jan stralen als hij naar zijn toekomstige vrouw kijkt en zij gelooft in hem.
Bertie is eindelijk weer de Bertie die ze is. Een mooie lach en kwetsbaar ook. Die twee lijken elkaar nu helemaal gevonden. De humor van Esther is grappig als ze letterlijk voordoet uit de kast te komen. Hoe vanzelfsprekend zij zegt ‘mijn vrouw’, je gaat als kijker bijna geloven dat het inderdaad voorbestemd is.
En Theo met Nancy. ‘Ja’, zucht Theo vaak. ‘Ja’, zegt Theo vaak. Hij vindt dat Nancy doorzaagt over dieptes die hij niet kent of wil kennen. Ik vermoed dat Theo meer diepte en ballen heeft dan dat hij tot nu toe heeft laten zien. Als Nancy te ver gaat zal hij vast een keer zeggen: ‘en nu kappen met dat geneuzel, haal de koeien van het land, dan doe je nog wat zinnigs’. En zij zal naar hem opkijken en terwijl ze wegloopt naar het land, hoor je haar fluisteren: ‘wat een man”.

4 reacties

Anneke alias Lees. 16 maart 2015 at 17:15

Ja, Anja, weer leuk om te lezen hoe jij alles verwoordt.

Reply
Irene 16 maart 2015 at 16:21

Leuk, Anja! Nu maar afwachten wie er volgende week nog bij elkaar zijn. Durf jij een gokje te wagen?

Reply
Annemieke 16 maart 2015 at 14:00

Hoi Anja,

beetje laat mijn reactie maar zeker welgemeend, prachtig getypeerd, de boeren, je houdt ze een gasheldere spiegel voor, gaaf!
Schrijf ze, Anja, ik zou je natuurlijk iedere dag moeten volgen, willen volgen ook, ik zal nog een ritme moeten zien te vinden in het regelmatig bezoeken van onze Schrijvers voor schrijversgroep. Nota bene, als oprichtster!
ik doe mijn best, geloof in mij!

hartelijke groet,
Annemieke

Reply
Anoniem 16 maart 2015 at 08:51

Gaaf getypeerd! Helemaal beschreven hoe ik het gisteren heb ervaren!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden