Boer zoekt vrouw: boerenbedrog

Huisje, boompje, boertje, beestje. Zo zou het moeten gaan met de boeren in verre landen. Ach arme Olke. Gaat de vrouw die echt gek is op hem naar huis, blijft hij over met Sandra. De vrouw van de ondeugende briefjes en beloftes. Wat blijft er van over ‘at the end’?

‘You take me in the meeling’. Zoiets had Olke moeten zeggen. ‘Jij blonde nepboerin op  hakken. Met je spannende briefjes en vrijerij beloftes’.

Voor het echie
Zodra Alberdien de koffer heeft gepakt dringt het pas door bij Sandra. Oh, nu ben ik er in mijn eentje. Ze dwingt een nacht in een hotelletje af, om even tot rust te komen. Ook op het weekendje uit weigert ze in suite te verblijven met de grote, enge boer.

Heel even zien we weer de Sandra van in het begin van BZV. Ze zit aan de bar en flirt met de aanwezige mannen. Wat vinden ze haar leuk en wat heeft zij het naar haar zin. Totdat Olke komt. De vrolijke, gestifte lippenmond, zakt onder het Nieuw Nederlands Peil. En aan tafel bijt ze nog verder van zich af. Olke kijkt in verbijstering toe. ‘Is this a joke?’

Vrouwen
Nee, Olke, geen joke. Zo zijn sommige vrouwen. Die maken je gek en brengen je het hoofd op hol. Daar willen ze verder niets mee. Ben je gek. Gewoon een beetje geinen. Ze wilde vooral strijden met de andere vrouwen. Sandra wilde van hen winnen. Maar ze wilde niet de prijs die er bij de overwinning hoorde. Jij. Arme Olke. Grote man met het kleine hart en teveel wensen en verlangens voor een vrouw alleen.

En David kiest voor de veilige haven.
En Herman zit hand in hand met zijn meisje.
En Riks. Niks.
En Mark is oké.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden