Boer vindt vrouw

Eindelijk was het zover. Waar er nog iets te kiezen viel, werd gekozen. Boer Bastiaan kiest uiteindelijk toch voor de ogen waarin hij verdrinkt en hoewel hij niet van het ‘latten’ is kiest hij eieren voor zijn geld.

En hij had met het grootste gemak voor het grote gemak kunnen gaan. Het gemak dat Elise hem wil bieden. Ze kan op de fiets naar hem toe, vraagt niet teveel van hem, schikt zich in zijn rol, wil zijn kindertjes baren en bammetjes smeren. Ze is hoteldebotel van hem en eerder in de serie gaf ze aan zeker te weten dat hij haar man zou worden. Nu druipt ze verdrietig af richting ‘dichtbij’. Bastiaan en Milou houden zich nog net in om elkaar niet in Elise’s face te verslinden.

Oh, arme, grote Geert-Jan

Geert-jan is een gevoelige boer. Grote dikke tranen rollen uit de grote dikke boer. Hij huilt als hij moet kiezen, huilt als hij kiest en huilt als hij gekozen heeft. En hoewel ik het een paar weken geleden nog helemaal zag zitten tussen hem en Karine, nu rollen er grote tranen uit mijn ogen. Want Karine, ik weet het niet. Ze wilde haar muurtjes laten zakken maar nu de man haar gekozen heeft lijkt het alsof ze vier muurtjes om zich heen heeft gemetseld. Niet doorheen te komen.  Ze lacht ongemakkelijk, zit ongemakkelijk in haar zwart-witte woonkamer en ze lijkt in niets meer op de vrouw die we zagen logeren. Dit gaat het niet worden Geert-Jan.

Annemieke leest brieven

Wat is er met Annemieke gebeurd? Ze lijkt een ander mens nadat de mannen weg werden gebonjourd. Met haar 620 brieven in de schoot zie je plotseling meer ontspanning, ze lacht, ze praat, ze ademt uit. De eerste tien brieven die ze bekijkt doen haar grinniken. Ze wonen bijna allemaal een dorp verder. Ze kan er op een paard naar toe. Eric is ze allang vergeten.

Boer Jan is in love

Als een onhandige schooljongen wacht hij haar op, met een grote bos bloemen in de hand. Nienke’s ogen stralen nog net zoveel dus dat zit wel goed. Jan maakt kennis met de familie en het lijkt allemaal goed te passen. Jan is een man om direct van te houden en de zusjes van Nienke zijn weg van hem.

En boer Geert hangt net zo lekker op de bank bij Angela als op zijn eigen bank. Zijn one-liners werken hier ook gek genoeg. ‘Ach, ik zeg maar zo’, ‘ik maak me nergens druk over’, ‘ja, zou ik wel zeggen’, ‘neuhh, dat dacht ik ook’. Je weet niet waar ze over gaan, die zinnen. Ze lijken overal te passen omdat ze helemaal niets zeggen. Best knap.

Heb je het gezien?

De vooruitblik van volgende week. Zo te zien zit er bij iedereen de klad in. Huilt Nienke omdat ze niets meer voelt, baalt Bastiaan in het bubbelbad omdat Milou niet direct besluit om te verhuizen, is Karine nog verder van huis dan eerst…

Knappe cliffhangers verzinnen ze toch elke keer weer. Boer vindt vrouw en verliest haar weer. We gaan het zien.

2 reacties

Neeltje 29 april 2020 at 07:13

Wat schrijf je toch heerlijk! 😃

Reply
nicole 28 april 2020 at 09:29

Ik heb ook weer genoten. Ik denk wel dat Bastiaan de verkeerde vrouw heeft gekozen eerlijk gezegd, gezien zijn wensen voor een vrouw. Volgens mij gaat Milou dat nooit op die manier doen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden