Body Shop meisje

We waren gisteren in de Body Shop. Eigenlijk alleen omdat ik in mijn tas een cadeaukaart vind van de Body Shop. Een winkel waar ik eigenlijk nooit kom maar met een cadeaukaart in de hand…

Er loopt direct een meisje op ons af.
“Goedemiddag, kan ik u helpen?”
“Nee, dank je wel, we kijken even”.
“Okee”. Ze knikt vriendelijk een loopt weg. Wij staan bij de zwarte mascara, gewoon omdat we die nodig hebben. Het meisje komt terug.
“Heeft u een klantenkaart van ons? Nee? Maar dat is jammer want kijk elke tweede product is nu voor vijftig procent en met een klantenkaart krijgt u zelfs zestig procent. Weet u hoe het werkt een klantenkaart? Het kost normaal 10 euro maar nu maar 5, en op uw verjaardag krijg je dat weer terug als cadeautje dus eigenlijk kost het je niets. En die tien procent extra dan.”
Ik kijk Vriendin vragend aan, Vriendin zegt dat ze niet geluisterd heeft en het meisje start de hele riedel opnieuw. Met Body Shop Liefde.

Vriendin zegt dat we een kaart nemen. Het meisje achtervolgt ons vervolgens naar de bodyscrub, naar de butters, naar de make up. En juist als ik na een half uur mijn tweede product voor vijftig procent gekozen heb, zegt zij dat die producten niet bij de kortingsactie horen. Wanhopig sta ik met mijn Body Shop mascara bekken te trekken naar Vriendin. Ik moet hier weg. Vriendin pakt een tweede mascara en we lopen naar de kassa. Daar ben ik een half uur bezig om mijn klantenkaart in te vullen. Krijg ik voor negentig cent een flesje om de ogen schoon te maken want dit zit zo… omdat ik voor een bepaald bedrag gekocht heb mag ik dat flesje voor 1 euro kopen maar die tien procent extra van de klantenkaart…. is dat niet geweldig.

We zijn buiten. Met mascara en klantenkaart. Waarschijnlijk komen we nooit meer terug.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden