Blij

Net terug van ziekenhuisopname realiseer ik me hoe fijn het is iemand te ‘hebben’. Naar huis te kunnen omdat er iemand voor je zorgt die ook nog van je houdt. Dat laatste is wel essentieel.
Zag ik in het ziekenhuis genoeg verpleegkundigen met liefde het werk uitoefenen er lopen er ook rond die gewoon hun geld verdienen.
Zoals de fysiotherapeut die routinematig, na dertig jaar knie- en heupprothesendragers begeleid te hebben, mijn goede been een hardhandig zetje geeft richting ‘normaal lopen’. Ik huppel zowat door de gang maar absoluut niet uit vrije wil. Maar met krukken kan je ook goed slaan.
Of de grote Westlandse verpleegster die mij wel heel veel opbeurende kneepjes geeft in schouder en omstreken maar tegen ‘steunkous’ snauwt: ‘dat mot je selluf doen, je moet wel proberen, dat kan je best, er staat hier dat je het kan!’

Steunkousje huilt dat ze het niet kan en dat het fout is opgeschreven. Zij heeft gelijk. Ze kan niet zelfstandig staan, plassen en lopen. Laten lopen, kan wel.

Wat ben ik blij met Vriendin. Vriendin die er is voor elk van mijn kinderachtige kermpjes.
Want zielig doen heeft alleen zin als iemand je ook een beetje zielig vindt.

4 reacties

Irene J 15 juni 2013 at 17:56

Liefs, ook voor vriendin. Enne. er wonen ook aardige mensen in het westland, hoor.

Reply
HansB 15 juni 2013 at 10:45

Mijn zus 83, in Mechropa verpleeghuis heeft ook zo’n fysiotherapeut. Ze zegt dat het allemaal horken zijn en dat ze denken dat ze alles weten.
Nee hoor! Mijn dochter is ook fysiotherapeut en een goeie.
Toch moet Lieve Vriendin ook (een beetje) hard zijn zodat je niet echt zielig wordt.
Ik las ergens:
Na de kleine ingreep lag ik te proberen op constructieve wijze zielig te zijn. Ik koos voor de techniek van de katholieke martelares: in stilte lijdend. Helaas merkte toen niemand meer dat ik zielig was. Na een klein half uur kwam mijn ware aard alweer naar boven en hoorde ik mezelf roepen: „Nee joh, prima! Ik pak mijn telefoonoplader zelf wel. Ik sleep mijn wond wel weer naar boven. De trap op. Als ik het haal. Au au.”
En dat was natuurlijk pas echt zielig.

Allemaal onzin hoor. Ik weet hoe flink je bent en wens je heel erg beterschap zodat je weer snel op de been bent. En Vriendin….sterkte!

Reply
Pam 14 juni 2013 at 17:56

Goh, werkt die fysio er nog steeds? Louk had er in 1989 eenzelfde verhaal over….

Reply
fenny 14 juni 2013 at 12:27

Zo is het, sterkte met het pootje!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden