Blij van gadgets

Deze foto maakt mij blij en dat gevoel wilde ik uitdrukken. Gisteravond keek ik namelijk naar Jinek en daar waren vijf vrouwen die op de techbeurs CES in Las Vegas hun product gaan promoten. Producten waar ik blij van word.
Buitenspelen gedigitaliseerd

Dat klinkt helemaal niet blij maar dat is het wel. Om kinderen weer aan het buitenspelen te krijgen ontwikkelde een bedrijfje een smartwatch die buitenactiviteiten koppelt aan de digitale wereld. Stel je voor dat je digitale punten verdient door hard te lopen, tikkertje te spelen, in bomen te klimmen of te stoepranden (voor de jonge kijkbuiskinderen: met een bal de stoeprand raken). Dat je door te voetballen iets verdient waardoor je met het superspel op je tablet weer verder kan. Ik zeg: Ja

Beschermen

Of het bedrijf dat er voor zorgt dat we weer alle controle krijgen over onze social media. Het klinkt als een utopie maar ik geloof in een utopie. Of de vrouw die vertelt dat we straks alleen nog maar de magnetron hoeven te ‘scannen’ om stap voor stap de handleiding te zien op onze tablet. Van de week nog lopen googelen op ‘ontdooifunctie’ oude magenetron nadat ik alle lades had doorgeworsteld op zoek naar de handleiding.
Of een spel op je computer waarmee je je stressniveau moet beïnvloeden. Stel je voor dat je weet hoe je je hartslag omlaag kan krijgen, dat je door bepaalde ademhalingsoefeningen zuurstof toevoegt in je bloed. Ik zeg weer: Ja.

Het kan ook mooi zijn

In de wereld van nepnieuws en de harde oordelen die we, waar we waar willen, kunnen laten horen aan en over iedereen, zijn er gelukkig lichtpuntjes. Kunnen we een ontwikkeling die niet meer terug te draaien is ook voorzien van optimistische ontwikkelingen.

Heb jij wensen op dat gebied?

Mijn wens

Misschien zouden we mensen jaarlijks een maximum aantal woorden kunnen toewijzen op Twitter. Je kan woorden verdienen door positieve bijdragen te leveren. Daar gaat een twittercommissie over. Daar wil ik dan in. Om al die mensen die iets vinden en daarmee anderen kapot maken een halt toe te roepen.

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden