Big deal: stoppen met roken

Ik had met alles rekening gehouden. Mijn voorbereiding was enorm. Mijn planning ook. Ik had Vriendin gewaarschuwd, pillen in huis gehaald, een vriendenkring ingeschakeld, afspraken bij huisarts en mentale ondersteuning geregeld want: ik ging stoppen met roken. Ik wist wat mij te wachten stond en dat was niet niets,

Als je goed kijkt zie je zelfs op mijn blog een aparte categorie aangemaakt: gestopt met roken. Daarin zou ik mijn ellende beschrijven, mijn gevechten, mijn zoete overwinningen, mijn struggle for life.

Maar.
Stoppen met roken.
Peace of cake.
Met kauwgom.
Dat wel.
Maar niets vreselijks te melden.

En ik bouw een reserve in want als het makkelijk gaat is het makkelijk praten. Ik weet niet of het nog moeilijk wordt of lastig, dus ik kan zelfs mezelf niets beloven. Maar ik ben nu wel zover dat ik denk: het is inderdaad een mindset. Als het in je hoofd helemaal goed zit, dan gaat het lukken. Dan komen ineens ook de voordelen binnen, echt binnen. Dan kan ik zelfs zeggen: roken heeft helemaal geen voordeel. Ik kan er nu ook geen één bedenken. Ja, ik mis iets. Dat wel maar krijg ik dat met roken terug?
En ik roep iets over mezelf af natuurlijk want stel dat ik over een week of drie ineens het licht niet meer zie en ervaar? Dan sta ik mooi voor joker want het is pas dag zestien nu.

Maar goed, dat zie ik dan wel weer.

 

3 reacties

HansB 11 februari 2013 at 14:45

Voor Anja en Marijke

Je hebt besloten dat je stopt
‘t is uit met dat gedoe
Je vond het echt verschrikkelijk
je was het zuigen moe
Daar stond je voor de buitendeur
te trekken aan een peuk
Je leek wel een verschoppeling
was roken nou zo leuk?

Je bent gestopt, waarmee ook weer?
je denkt er niet meer aan
Je vindt het wel erbarmelijk
dat er verslaafden staan
Op plekken waar jij ook eens stond
in weer en wind heel ongezond
Die denken dat gezelligheid
door rook komt uit je mond.

Reply
Hans van A 10 februari 2013 at 16:36

Dat zuipen ga ik wel in de gaten houden en het eten … Tja dat weet ik nog niet.

Reply
Marijke 10 februari 2013 at 16:04

Ik heb hetzelfde An!!! Hoe kan dat nu toch … en we zagen er zo tegenop. Straks gaan we lekker rookvrij vakantie vieren. Dat wordt helemaal top. We eten en zuipen onze rookfrustratie gewoon weg, haha. Nee hoor, daar hebben we geen rookfrustratie voor nodig! Eten en zuipen doen we toch wel … (excusez)

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden