Beter worden

Ik wil beter worden. Niet dat ik heul ziek ben maar helemaal lekker, nee. Dus ik wil beter worden en wel nu. De dokter biedt uitkomst. Het is een dokter die ik niet ken. Ik denk elke keer dat hij een grapje maakt, dan lach ik en zie dat hij geen grapje maakt maar bloedserieus is om even later toch een grapje te maken, waar ik niet om kan lachen.
Daar word ik niet beter van.
De drogist. Ik koop kauwvitamines c, hoestdrank extra forte, zuigtabletjes, vitamine a tot en met z, en aspirine. Ik zie ook nog een doosje liggen met de opdruk: strakke buik, maar ik kan me niet voorstellen wat er dan wel in dat doosje moet zitten? Een mesje? Naast de drogist zie ik een reformwinkel. Laatst wees iemand mij op een soort van suiker dat geen suiker is maar wel honderduizend keer beter omdat je lichaam er voor moet werken. En omdat ik ‘beter’ wil loop ik nietsvermoedend de reformwinkel in. In een keer komen de herinneringen terug aan het personeel dat doorgaans in dat soort winkels werkt. Daar werd ik nooit beter van. Ik drentel wat heen en weer want wil het zelf vinden en ontmoet de zure blik van een hele gezonde reformmevrouw. Ik groet haar en verlaat snel de winkel.

Het moet maar even genoeg zijn zo.

3 reacties

Hansb 17 oktober 2012 at 20:57

Niks reform. Je moet naar de slijter en de groenteboer. Halve citroen uitpersen, 3 vingers wodka in een glas, suiker, heet water, roeren, opdrinken met twee asperines en naar bed. Morgen beter!

Recept van opoe (aanbevolen door een opa)

Reply
Marloes 17 oktober 2012 at 12:26

Beterschap!
🙂 Het valt mij niet eens meer op in zo’n natuurwinkel. Of zou het zijn dat ik zelf een hele gezonder reformmevrouw ben geworden… 😉 tja je bent een geitenwollensok of je bent het niet. Ik weet ook welk niet-suiker-suiker-spul je bedoelt, maar kom even niet op de naam, wil het best voor je halen 😉 Oh volgende week komt je vriendin, ga ik wel even samen met haar!

Reply
Irene 17 oktober 2012 at 12:09

Beterschap!!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden