Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo …?

the-question-mark-350169_640Gisteren kon ik mijn telefoonabonnement verlengen bij T-mobile. Fijn want dan neem ik weer een nieuwe Iphone. We zijn gelukkig op tijd zodat we direct geholpen worden. De gezette jongen informeert naar mijn wensen en bekijkt mijn verbruik. Hij raadt mij ook aan om het telefoontoestel los te kopen omdat we eigenlijk allemaal genept worden met dure abonnementen. ‘Voor uw bestwil hoor mevrouw’.

Vaag heb ik die klepel al eens horen luiden… Hij kan gelijk hebben. Hij legt uit: ‘Mevrouw, uw toestel kost 850 euro. U krijgt van mij 150 euro korting, dus dan kost ‘ie nog maar 700.
Uw abonnement gaat met 20 euro maandelijks omlaag. Reken dat maar eens uit! Dat levert u over 24 maanden een voordeel op van 24 maal 20 euro.’ Hij gaat rekenen en valt zelf bijna flauw van het antwoord. ‘Dat levert u dus aan het eind van de rit, bijna die 700 euro op’.

Ik vind sowieso 700 euro uitgeven aan een telefoon te veel dus ik besluit om het niet te doen. Gewoon te houden wat ik heb, een beetje aangepast aan mijn gebruik.

De hele dag denk ik, wat ging hier nu fout bij dit rekensommetje? 24 maal 20, beste lezers, is 480 euro. Ik bespaar dus op ‘zijn’ manier 480 euro over twee jaar. Ik betaal nu 700… dus eigenlijk dupeer ik mezelf met 220 euro. Of mis ik iets?

Vanmorgen google ik maar eens op ‘dure abonnementen door aanschaf telefoon’, en wat blijkt? Ja voor bijna alle toestellen betaal je teveel als je zo’n toestel mee neemt in je abonnement. Behalve bij de duurdere telefoons zoals bijvoorbeeld de laatste Iphone.

Zal ik het doorsturen naar Tmobile? Of maak die abonnementen zonder telefoon goedkoper. Dan heb je ook gelijk.

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden