Ben ik een racist als ik zeg

Cruijff zit ook alleen maar in het bestuur omdat hij goed kon voetballen.

Cruijff heeft gezegd dat Davids alleen maar in de raad van commissarissen zit omdat hij zwart is. Is dat racistisch? Ik vind van niet. Of het is waar, dan is het eerlijk of het is niet waar dan is het denegerend. Als het waar is, is de club die dat geregeld heeft racistisch en is Cruijff hooguit de klokkenluider. Feitelijk is Davids zelf de klokkenluider en hoe brei je dat nu toch weer recht… Hij weet het niet, hij doet zijn best maar ach arme Davids.

Als je tegen een vrouw zegt dat zij alleen maar benoemd is omdat zij vrouw is ben je dan racistisch? Nee. Je bent hooguit een ontzettende zak of ook weer, je hebt gelijk. De manier waarop je het zegt en waarom je het zegt is net zo belangrijk.

Terug naar Davids. Ik hoorde met enige moeite een interview met hem. De ‘enige moeite’ kwam doordat Davids volkomen onduidelijke klanken en klinkers uit zijn strot laat komen. Nog net beter dan Regilio Tuur, die woorden als boksballen spuwt.
Ik wil niet zeggen dat Cruijff nu zo perfect Nederlands spreekt, we kennen zijn verbasteringen van de taal maar we begrijpen hem allemaal.

Oja, het maakt mij niet uit, Cruijff of van Gaal, die nu lekker op vakantie zit nadat de bom gevallen is, technisch directeur wordt. Ajax moet gewoon voetballen en het bestuur moet besturen. Het begint verdacht veel op politiek te lijken.

Wat maak ik me trouwens druk. Ik ben fan van Feijenoord.

1 reactie

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden