Bemoei je gewoon eens met je ‘eigen’

In Rusland is dus die wet aangenomen waarin het verboden is om het homoschap te propageren. Poetin heeft groot gelijk. Stel je voor dat iedereen ineens denkt: Goed idee, laten we het eens proberen. In Frankrijk gaan mensen de straat op omdat ze niet willen dat homo’s dezelfde rechten krijgen als hetero’s, dat ze ook kinderen mogen adopteren, lief mogen hebben, trouwen, gelukkig zijn. De wet wil volgens de betogers lesbische vrouwen het recht geven op kunstmatige bevruchting en zo een wettelijk kader voor draagmoederschap creëren.

Als ik de foto’s zie van al die boze mensen, dan zie ik vooral veel jongeren. Als ik naar de gezichten kijk dan zie ik daar gewone mensen. Wat maakt toch dat al die mensen zo bang zijn voor de homo? Waarom eisen ze zoveel op door ergens tegen te zijn? Natuurlijk komen ze met argumenten dat God het zo niet bedoeld heeft. Maar God heeft zoveel dingen niet bedoeld. God heeft niet bedoeld dat we kinderen slaan en mishandelen, God heeft geen oorlog bedoeld waarin gewone burgers op een vreselijke wijze slachtoffers worden van hun eigen regime. God heeft geen domme mensen bedoeld toen hij ons maakte. Mijn god heeft bedoeld dat er liefde is. Liefde voor elkaar. Dat we elkaar de ruimte geven, dat we slim omgaan met onze mogelijkheden. Mijn God is er voor iedereen en niet voor een paar uitverkorenen. Mijn God, ik gun iedereen zo’n God.

1 reactie

knutselsmurf 4 februari 2014 at 11:32

Al zou er een god bestaan, dan had hij geen stemrecht.

Trek een cirkel om een willekeurige groep, en vertel ze dat mensen binnen die cirkel beter zijn dan mensen er buiten. Moet je eens zien hoe fanatiek ze zo’n willekeurige krijtstreep gaan verdedigen, alsof hun leven er van afhangt.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden