Beetje (boeken)gek

Ik heb wat eigenaardigheden. Met de meeste zal ik jullie niet lastig vallen maar deze kan. Ik lees graag en er zijn altijd boeken die vragen om gekocht te worden. Anders gezegd: die vragen om bezeten te worden, door mij wel te verstaan. Het zelfde heb ik met hele mooie schriften. Ik heb dan ook hele mooie schriften. Leeg. Laatst had mijn collega een ontzettend mooi schrift. Stevige kaft, gekleurde pagina’s, een echt hebbeding. Zij kan er wel eentje scoren voor mij. Als een kind zo blij neem ik het later in ontvangst en het ligt nu al weken onaangeroerd op mijn bureau. Alles ligt er boven op. Een schoonmaker zou zo de hele stapel oppakken en in de papierbak deponeren. Moet ‘ie niet doen. Heeft ‘ie een probleem.

Boeken. Vriendin geeft mij ter gelegenheid van vrouwendag een fantastisch boek cadeau. Ik had al gebold.com op het boek maar toch wel duur. Nu krijg ik het cadeau. Een 1000 pagina tellend boek, de biografie van Vasalis. Vasalis, waar ik alles van heb maar deze nog niet. Onaangeroerd ligt het boek er boek te wezen. Nu staat het in de boekenkast naast soms nog boeken in cellofaan. Voor later. Zoals mensen die eten bewaren voor later als de hongertijd aanbreekt. Maar wanneer breekt de leestijd aan? Wanneer begin ik met het heilige ritueel, de eerste pagina omslaan en al die wijsheid tot me nemen?
Alle gedichten van Vinkenoog heb ik zojuist van het plastic ontdaan. En weer terug in de kast gezet. Een mens kan maar een ding tegelijk verdragen.

3 reacties

Anja 23 maart 2011 at 20:13

An gebruik dat schrift nou met die mooie harde kaft en gekleurde pagina’s, want jij maakt die pagina’s nog mooier en je vult ze met nog meer kleur dan ze al hebben – hee het is lente!
Hen je de krokusjes en hyacinthtjes al gezien in je wijkperkjes?
Pfff, is dat mooi of niet…kleur die pagina’s op met nog meer kleur: zowel die bladzijden als wij verdienen het!

Reply
Marijke 15 maart 2011 at 22:16

Over boekenliefde gesproken … heb je DWDD gezien met Marjan Berk? Zij was daar om haar favoriete biografie te presenteren. De liefdevolle manier waarop zij dit boek vasthield en de passie van haar betoog deed mij beslissen dat ik dit boek DIRECT moest hebben. En ik heb het boek nu op de tafel liggen, maar anders dan jij, kan ik niet wachten om eraan te beginnen.
(Betreft: Hhhh Himmler’s hersens heten Heydrich)

Reply
irene 14 maart 2011 at 12:32

Ook bij mij ligt dat boek op tafel te roepen. Wanneer begin je eens aan me? Volgende week, volgend jaar, wanneer ik met pensioen ben? Het is ook wel dik, hè? Meer bladzijdes dan Vasalis ooit geschreven heeft.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden