Bed & Breakfast: c’est le ton qui fait la musique

Excuus voor deze tweetalige titel. Maar het programma heet zo en het spreekwoord is gewoon mooier in het Frans en dan maakt letterlijk de toon de muziek.

Maar het gaat dus over Bed & Breakfast. Een leuk programma van omroep Max waarbij drie eigenaren van hun Bed & Breakfast bij elkaar op bezoek gaan en elkaar beoordelen.

Gisteren bleef ik hangen, het is een leuk en vlot programma en vaak zie je echt hele leuke verblijven voorbij komen.

Beoordeling
Ze geven elkaar op het laatst een beoordeling en eventueel wat tips. Maar tussendoor zie je ook wat de echtparen tegen elkaar zeggen en dat komt er vaak minder subtiel uit dan als het voor het ‘echie’ moet. Als je iets wilt weten van Nederlanders, dan moet je dit programma kijken.

Zo zijn er twee vrouwen die een Bed & Breakfast runnen. Ze hebben twee leuke vakantiewoningen op hun terrein staan en alles is echt super geregeld. Zo zijn er ook geen vaste ontbijttijden maar wordt het ontbijt de avond ervoor al gebracht, zodat gasten zelf kunnen bepalen hoe laat ze hun broodje willen eten. Vers, zelfgebakken brood en nog drie varianten brood, allerlei zelfgemaakte jams, eitjes en nog veel meer.

De man van een echtpaar wil niet zeuren maar ‘een croissantje, had ik toch wel heel plezierig gevonden’. Zijn vrouw vindt hem wel zeuren. Maar heeft zelf ook wat noten op haar zang. ‘Het is heel jaren tachtig’, zegt ze. ‘Alsof ze het toen gebouwd hebben en er nooit meer iets aan hebben gedaan.’

Contact
Als het waar is, is het waar maar dat is het niet. Het is gewoon anders dan bij hen. De vrouw: ‘En ik wil juist wel contact met de bewoners. Gesprekken voeren van “o ja, vertel” en “hoe was het gisteren bij het etentje”, dat wil ik maar deze vrouwen willen geen contact.’ Ze trekt er gezichten bij die tonen hoe zo’n gesprek van volledige leegheid dan verlopen.

Haar man heeft naast het bed een tafeltje om zijn bril of kunstgebit op te leggen maar de vrouw heeft naast het bed een boekenkastje, leeg, zodat zij de plank kan gebruiken. ‘Heel onhandig, vannacht stootte ik mijn hand tegen de kast omdat je een tafeltje verwacht’. ‘Maar verder, echt super hoor’.

Ik weet wel waar ik nooit ga overnachten.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden