Bed, bad en brood of bij ons ga je dood?

Bed, Bad en Brood, in Nederland word je groot of
Bed, Bad en Brood, in Nederland ga je dood.

Heel politiek Nederland slaapt er niet van. De VVD en de PvdA discusiëren tot in de vroege ochtend om er maar niet uit te komen. De VVD zegt: ‘Nee. Als je al mensen uit wilt zetten moet je ze niet pamperen, daardoor gaan ze helemaal nooit meer weg. De PvdA wil ‘juist wel dat deze uitgeprocedeerde asielzoekers onderdak en eten krijgen. Dat is ook links sociaal, namelijk.

Principes zijn het, zeggen de deskundigen. Symboolpolitiek. Symboolpolitiek? Over de ruggen van mensen? Nederland wordt steeds smaller en kleiner in vergelijking met de grootsheid van jaren her. Het probleem is niet dat mensen bed en brood nodig hebben en daardoor niet weggaan. Het probleem is dat de mensen niet weggaan. Pak dat probleem aan en niet andersom. En gaan ze niet, zorg dan gewoon voor deze mensen. Geef ze onderdak en eten. Doe niet zo bekrompen en rigide.

En zou dat er voor zorgen dat er dan nog meer mensen onze kant opkomen dan zegt dat alleen maar iets over de rampzalige omstandigheden waarin ze daar (over)leven. Want wie wil alleen maar bed, bad en brood?
En VVD en PvdA. Kap er mee.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden