Be kind to your mind

Gisteravond hoorde ik het iemand zeggen. ‘Be kind to your mind’. En het bleef hangen in en rond mij. Het was precies wat ik nodig had om te horen. Die dag waren Vriendin en ik namelijk voor het eerst weer in een paar winkels geweest. Had ik die zin maar even daarvoor gehoord.

Ik heb nog nooit op één dag zo vaak mijn handen gedesinfecteerd. Bij het binnenkomen en bij het weggaan. De desinfectielucht hangt om mijn heen als een slecht en zwaar parfum. Bij de schoenenwinkel wordt mij gevraagd te wachten totdat een klant de winkel zou verlaten. Ik staar naar binnen. Zie verkopers die met een lach mij het gevoel willen geven dat het nieuwe normaal, heel normaal is. Ga ik nu echt wachten op een vertrekkende klant?

Mensen lopen langs elkaar heen zonder de anderhalve meter afstand in acht te nemen en hoewel ik me als een slang van links naar rechts beweeg om dan maar de gulden middenweg te bewandelen: het voelt helemaal niet oké wat we aan het doen zijn.

Social media geneuzel

Op social media sla ik berichten over die ons waarschuwen voor de richtlijnen die wij als makke schapen volgen. Be kind to your mind. Mensen die ik ken en hoog heb zitten wijzen met allerlei links door naar artsen, wetenschappers, gezondheidsgoeroes en rechtse en linkse wappies die allemaal het echte licht hebben gezien. Be kind to your mind.

Ik sla die berichten over omdat ik het gewoon niet weet. Ik weet helemaal niets. Ik weet niet wat waar is en waar ik echt bang voor moet zijn. Maar ik ben bang en dat voelt zo slecht. Het nieuwe normaal heeft sluipend zijn intrede gedaan in mijn hoofd en het moet uit mijn systeem want het is niet vanwaar ik uit wil leven.

Ik wil niet aan een verrotte wereld, aan complotten, aan gekonkel. Wil je konkelen, doe het zonder mij. Binnenkort zal Rutte vast wel weer een toespraak houden. Rutte, be kind to my mind. Zeg dat we allemaal weer naar buiten mogen, die anderhalve meter, laat het zitten, zeg dat we lekker uit eten kunnen gaan en de slappe lach mogen krijgen totdat we van tafel rollen van plezier. Zeg dat ‘zorgen voor jezelf, vanzelf zorgen voor een ander is’. Dat we afstand houden door ons gezond verstand te gebruiken. Oké, even geen hugs (behalve als je echt niet kan laten want er zijn zo al wat mensen te noemen die ik even zou willen voelen).

Want hoe vaak ik mijn handen ook was, de behoefte om aan te raken, valt niet weg te spoelen.

Be kind to your mind. Wees lief voor je geest, wees lief voor je ziel en lief voor je hart.
Open up in plaats van lock down.

 

1 reactie

Neeltje 17 mei 2020 at 10:01

Ook hier geen gekronkel, ik doe wat bij mij past. En dat is voorzichtig genoeg. Maar drukte mijd ik, maar dat was altijd al zo. Komende donderdag komen mijn zus en zwager logeren. Wat kijk ik daar naar uit. Kan niet wachten en dat doe ik ook niet. Ja, nog vier nachtjes. En blijf vriendelijk voor jezelf. Goed plan!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden