Banga of bingo

Ineens hoor je het overal om je heen. Meisjes die op geheime lijstjes online worden gezet. Een top tien zeg maar van slettenbakken. Van meisjes die makkelijk zijn. Afschuwelijk natuurlijk. Uitgedaagd en gebruikt worden door jongens die je daarna te grabbel zetten op het internet waar je nooit meer vanaf komt.

Gisteravond tijdens Pauw en Witteman zat daar ineens een dame die alles behoorlijk bagatelliseerde. Zo kwam het over toen ik de eerste paar minuten naar haar luisterde. Linda Duits is een sociaal wetenschapper, gespecialiseerd in meisjescultuur. Bangalijsten waren niet zo erg. Vergelijkbaar met de bekraste toiletdeuren in discotheken waar ook naam en toenaam stond van wie ‘makkelijk’ was. Was er dan geen verschil tussen nu, vroeg Witteman, waar met internet de hele wereld wordt bereikt? Linda Duits ontkent dat. Niet iedereen leest bijvoorbeeld zo’n tweet. Zoals vroeger ook niet iedereen naar dat toilet ging. En wie weet wie Sugarnap is?

Ik werd door haar reactie een beetje heen en weer geslingerd. Haar betoog was helder en de argumenten zeker. Ik moest lachen toen ze zei: je zou als meisje helemaal nooit op een bangalijst staan, dat is pas erg! Misschien nemen we het allemaal te zwaar en duiken we weer als malloten op iets dat weer eens aangeeft dat onze maatschappij aan het verloederen is.

Maar toch?

Ik herinner me een documentaire waar jongens over meisjes zeggen (die ze net geneukt hadden): ‘die is te makkelijk, dat is geen vrouw voor mij’!
Daar valt mijn bek van open.
Dezelfde jongens schrijven nu een naam bij op een bangalijst.

Jongens, noem het geen banga- maar bingolijst!
Want waar het uiteindelijk om draait: wie heeft het eerst een volle kaart.

6 reacties

dickblogt 1 april 2012 at 14:28

Mijn bungalijstjes houd ik helemaal voor mijzelf. Ik ben meer ego dan aso.

Reply
joosttiboschsr 30 maart 2012 at 18:53

Bij P&W zag ik haar ook. Wat mij tot mijn genoegen opviel ondanks haar meisjesachtige stemmetje en beugelvoorkomen, dat zij het opnam voor het gezonde sexuele gedrag van de meeste jongeren. Met langdurige onderwijservaring kan ik dat alleebn maar onderschrijven, zeker als ik dat vergelijk met het krampachtige taboesexuele gedrag uit mijn verre jeugd! Ik, en ik ben echt sr, wordt een beetje moe van die kritiek op “die jeugd van tegenwoordig”!

Reply
HansB 30 maart 2012 at 12:25

Ik ken de achtergrond van het 13 jarige meisje uit Pijnacker niet die van de week zelfmoord heeft gepleegd omdat ze op de bangalijst is gezet. Stond ze er op omdat ze het er naar gemaakt heeft, dan zou ze het misschien niet zo erg gevonden hebben. Zeker niet om er zo drastisch een eind aan te maken. Of was het een serieus meisje dat erop is gezet om te pesten. Dan is het echt een verloederde maatschappij.

Reply
assyke 30 maart 2012 at 12:14

jongens die het met iedereen doen
zijn natuurlijk cool

zoals het in de jaren zeventig ook helemaal
geen probleem was als jonge vrouwen
experimenteerden, dat heette toen je vrouwelijke
sexualiteit ontdekken

het is dus wel degelijk de tijdgeest
en dat een wcdeur te vergelijken is met WWW
is ronduit onzin

Reply
Anna Panic 30 maart 2012 at 10:00

Die zijn er natuurlijk wel! Maar vrouwen zijn te sneaky om die op het publiekelijke domijn rond te strooien. Er wordt heel goed bij gehouden wie wat met wie doet. Daarom staan vrouwen zo bekend om hun roddel cirquit.

Reply
Wllm kalb 30 maart 2012 at 09:01

Waarom beginnen die meisjes nooit met een jongens-lijst: welke jongens doen het met iedereen?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden