AVG = Aanval Van Gekte geweest

Wat een paniek was dat afgelopen mei. De AVG – De Algemene verordening gegevensbescherming – trad in werking. We werden gewaarschuwd als bedrijven, zzp’ers, iedereen die ook maar ergens gegevens verzamelt op internet: pas op, houd je aan de regels.

Bijna iedereen ging als een gek aan de gang om het te regelen want de consequenties van overtreding van deze wet waren niet mals. Her en der werden teksten geplukt van sites die het wisten. De tien geboden of zoiets. Maar nu de hamvraag: wat is er veranderd?

E-mailgekte

Ik schreef net al: bijna iedereen ging aan de gang om het goed te regelen. Maar ik heb het gevoel dat de grote jongens vooral aan de gang gingen met het goed te regelen voor zichzelf. Want wat moet je als je niet meer ongevraagd je nieuwsbrief bij iemand naar binnen kan laten glippen. Ik heb nog nooit zoveel ongevraagde e-mails ontvangen. Berichten die in eerste instantie lijken op betrouwbare jongens: Bol, Hema, T-mobile. En overal heb ik prijzen gewonnen die ik niet wil winnen.

Afmelden

Ze bieden allemaal de verplichte mogelijkheid om je af te melden van dit schrikbewind maar doe je dat dan kom je op duistere afmeldsites terecht van weer hele andere bedrijven met namen die niet te traceren zijn. Wat te denken van:


Heldere communicatie, niet waar? Als ik me afmeld ontvang ik opnieuw een e-mail om me definitief af te melden want je zou je toch eens willen bedenken. Gek word ik er van.

Leuke e-mail

Waar is de tijd gebleven dat we nog leuke e-mail ontvingen? Je weet wel, wat we nu whapsappen aan elkaar maar dan wat uitgebreider. Ik vermoed zomaar dat slechts 1 procent van mijn e-mails afkomstig is van vrienden of bekenden. De rest is verkoop, handel, adviezen, acties, waarschuwingen of andere meuk.

Er is geen weg terug. We lopen met z’n allen achter de feiten aan. Een onbegonnen race in eentjes en nullen.
Vooral nullen wat mij betreft.

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden