Armstrong verliest zeven tourtitels

En dat is triest. Er is niet bewezen dat hij doping gebruikt heeft en toch verliest hij deze strijd. De officiële aanklacht luidt dat er de bloedstalen van 2009 en 2010 consistent waren met epogebruik en / of bloedtransfusies.

Of hij het wel of niet heeft gebruikt, ik weet het niet en volgens mij is er niemand die het echt zeker weet. Wat wel zeker is: door dopinggebruik word je niet ineens een supersporter. Nog steeds moet de man/vrouw keihard trainen, afzien, beulen, sleuren, dag in dag uit werken om een topprestatie te halen. Als ik op mijn elektrische fietsje naar huis fiets heb ik nog de neiging om ‘poe poe’ te zeggen als ik thuiskom. Dat slaat nergens op, dat weet ik wel maar toch…

Dat Armstrong een geweldenaar is, dat blijft overeind. Ik ben nooit fan geweest van hem maar in het allerergste geval heeft hij nooit iets gebruikt en dan wordt hem iets ontnomen dat nooit meer goed te maken is. Dat is eigenlijk al gebeurd. De slingers zijn al lang van de muren gehaald.

3 reacties

Hans van A 25 augustus 2012 at 11:32

Hier een paar tweets over dit onderwerp. De inhoud zegt genoeg:

1 “@HumbertoTan: Conclusie vd dag: dus een sportman die misschien! doping heeft gebruikt, wordt gestript v 7 zeges die hij zeker gewonnen heeft! #inquisitie”

2“@HumbertoTan: Mijn juridisch hart bloedt als ik zie hoe rechten v ‘verdachte’ Armstrong worden geschonden. Schuldig tenzij hij t tegendeel bewijst. Bizar!”

3 “@HumbertoTan:

1.Getuigen met eigen belangen 2.meer dan 500 x op doping getest 3.nooit positief 4.meerdere extra onderzoeken ook negatief. I rest my case”

4 “@HumbertoTan: Ken je het “ne bis in idem” beginsel? Niet 2x vervolgen voor hetzelfde feit. Hoevaak is LA al niet vervolgd zonder resultaat? Genoeg=Genoeg”

Reply
HansB 24 augustus 2012 at 11:33

Armstrong, Landis, Contador, Schleck.
Ze kunnen beter de regels veranderen, zoals bij de Olympische Spelen waar niet meer alleen door amateurs gesport wordt.

Reply
Wllm Kalb 24 augustus 2012 at 08:53

De wielersport kan niet zonder doping, dat weten alle in- en outsiders. Laten ze dat maar gewoon erkennen en stoppen met die heksenjacht.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden