Argumenten om te stoppen met roken

Ik heb het al een paar weken geleden aangekondigd. Ik ga binnenkort stoppen met roken. Ben er met hoofd en hart al lang mee bezig. Waarom niet nu, vraagt iemand dan?
Een vervelende vraag. Volkomen terecht hoor maar daardoor ga ik weer twijfelen, want inderdaad, waarom niet nu?

Mijn broer tijdens het feestje van zaterdag: ‘Waarom?” Ik hoor mezelf iets zeggen over gezondheid en geld. Gezondheid vindt hij een goede reden.
J. zegt: ‘Waarom zou je stoppen, je kan het toch makkelijk betalen?”.
J en E zijn niet-rokers. Maar vooral de opmerking van J. blijft hangen in mijn hoofd. Waarom zegt hij, ‘je kan het toch betalen?”. Waarom zegt hij niet ‘wat goed dat je het gaat doen’ of ‘ja, het is belachelijk veel geld’.
Over ‘je kan het wel betalen’. Klopt. Ik kan het betalen maar er blijft dan niet zoveel meer over om leuke dingen te doen. Dat was vroeger anders. Toen kon het nog samen. Nu rook je of leef je, dat is een keuze…
J. doet ook iets met coachen dus misschien is dit zijn manier om bij mij iets los te maken. Joost zal het weten 🙂
Misschien vindt J. ook echt dat ik niet zo moeilijk moet doen en gewoon lekker door moet gaan met roken. Punt is: wat zou het. Wat zou het wat J vindt en denkt en zegt.

Misschien moet ik J. een bedankje sturen. Om mij zo terug te werpen op mijzelf.

2 reacties

Marijke 16 januari 2013 at 09:24

Stoppen doe je voor jezelf. Je geld en het belangrijkste: je gezondheid. Niet roken is geen garantie voor gezondheid, maar wel roken is zeker ongezond. Maar zo zijn er zoveel dingen ongezond. Ik hou mezelf voor dat ik van het geld dat ik uitspaar ieder jaar een weekje op vakantie kan. Kijk, dat is pas gezond en fijn. Sterkte met je voornemen.

Reply
Irene 14 januari 2013 at 19:34

En ik vind je een kanjer als je doorzet. En zo niet, dan ook.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden