Altijd aan, altijd open

Ik realiseerde me vannacht, onrustig woelend in mijn bed, dat er een groot verschil is tussen het normale werkende leven in verhouding tot het zzp’er-schap. Als zzp’er ben ik altijd aan en open.

Neem nu mijn blog. In het ‘leven met een baas’ schreef ik bijna dagelijks mijn blog voordat ik het naar het werk ging. Meestal al voor zeven uur in de ochtend. Fris en fruitig tikken, nog niet gehinderd door de lasten en lusten van de dag die komen zou.
Als ik nu ga zitten achter mijn computer denk ik eigenlijk gelijk aan ‘werk’. Zijn er wel onderwerpen die ’s nachts mijn revue passeerden maar ben ik ze kwijt en gun ik mezelf de tijd niet om ze weer op te roepen.

Gehackt

Deze week was er tot mijn grote schrik een site gehackt. Zomaar, van de een op de andere dag. In het ‘leven met een baas’ belde ik dan de technische dienst en riep ‘hellup’. Dat kon ook rustig want ik was daar niet van. Dat stond in mijn functieomschrijving.
Tegenwoordig ben ik overal van ook als ik er helemaal niet van wil zijn. Mijn gewoel ’s nachts betreft vooral zaken waar ik niet van ben maar waar ik ook geen hulpdienst voor kan inschakelen. Het moet opgelost worden en wel door mij.

Silence is golden

Het zou fijn zijn om even te kunnen zeggen ‘nu even niet’. Maar mijn leven lijkt gehackt en ik vind nergens de foute code, ’the silence is golden-php zin’ waar ik een uur of twee op gegoogled heb.

Schrijven maakt mij gelukkig. Gelezen worden maakt mij gelukkig. Dus het is tijd om voor mezelf openingstijden in te schakelen. Zodat ik als vanouds weer voor het werk kan bloggen. Misschien moet ik de fiets pakken en een rondje om het huis doen zodat ik voel dat ik op het werk ben aangekomen en dan in de stille lift heel hard ‘goedemorgen’ roepen.

2 reacties

Karin van Raam Open 18 april 2019 at 18:46

Dat heel hard ‘Goedemorgen’ roepen is ook een goed idee. 😉

Reply
Inge 18 april 2019 at 12:49

Goedemiddag! Sorry dat ik onder ‘werktijd’ stoor, maar ik lees je graag! Hoop dus van harte dat je als baas akkoord gaat met die nieuwe functieomschrijving incl. fietsregeling 😉

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden