Als woorden geen zin meer maken

maze-56060_640Ik werd wakker uit een vervelende droom. Het gebeurt niet vaak dat ik een droom onthoud maar als dat zo is dan blijft die droom voor altijd bij mij.

In mijn droom was ik aan het woord maar anderen begrepen niets van wat ik zei. Er kwamen ook andere woorden uit mijn  mond dan ik bedoelde. Dus in mijn hoofd was de zin correct maar de uitgesproken woorden sloegen nergens op, maakte ook letterlijk geen zin.

De avond hiervoor hadden we gesproken over dementie. Over de moeder van Vriendin en de vader van C. Over het pijnlijke proces van verdwalen in de tijd. Over het soms er ‘ineens’ weer zijn. Over lachen om die misverstanden die soms ook grappig zijn. En hoewel we dan lachen beseffen we hoe erg dat moet zijn, als je je nog in het schemergebied bevindt van weten dat er iets mis is maar het niet kunnen veranderen.

Verdwalen in een onbekende stad is niet leuk. Verdwalen in je eigen hoofd, je hersenen als een doolhof ervaren, hoe erg is dat. Het is niet eerlijk bedacht, de levensweg die we moeten afleggen.

Er zou een beloning moeten zijn als we ouder worden: wijzer, innerlijk rijker, gezond en eindelijk gelukkig. Maar ja.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden