Als je mekaar niet meer vertrouwen kan…

Vertrouwen vind ik misschien wel het hoogste goed op aarde. Ik vertrouw tegen de klippen op. In de mens, in de goedheid, in de waarheid. Dit klinkt allemaal hoogdravend maar vertrouwen zit ook in het hele kleine. In ‘een afspraak is afspraak’, een buur, een bedrijf, een vriend.

Wij hadden voor ons huis de behanger van ver gehaald. In het kader van ‘wat van ver komt is lekker, kwamen onze behangers en schilders uit Almelo. Het gaat te ver om hier uit te leggen waarom maar de heren hadden er een rit van 2,5 uur opzitten voordat ze bij ons aan de klus begonnen. Aardige mannen. Vader en zoon. Grappend en grollend. ‘Alles komt goed mevrouw’.

Een dag later zien we het resultaat. Het ziet er goed uit. ‘Het moet nog drogen’ zegt de vader, ‘dat komt helemaal goed’. We geven de mannen een flinke tip die de zoon eerst nog bezwaard wegwuift. Hoe lief, denken wij.

Twee dagen later

Als we twee dagen later het resultaat bekijken valt het tegen. Vlekken, slordig, druppels, niet afgekit, kleur is niet dekkend genoeg. Als ik aan bekenden vertel dat ik de forse rekening al direct betaald heb krijg ik meewarige blikken. ‘Nu kan je het wel vergeten’. ‘Zie nu maar eens je recht te halen’. Ik schrik. Denk, dat heb ik weer, stomme kip. En elke keer zien de muren er nog erger uit dan eerst. Ik mail. Ik bel. Er is haast geboden want de vloer wordt gelegd.

Geen gezeik

De behanger belt. ‘Natuurlijk komen wij het in orde maken. De vloer wordt toch gelegd, dan komen wij nog voor die tijd’. Ze maken weer die rit uit Almelo en stellen ons gerust. Ik wijs met de woorden ‘misschien wel gezeik’ op een klein dingetje. ‘Niets gezeik’, zegt hij. ‘U heeft gelijk’.
Als wij in de middag terug komen ziet het er absoluut beter uit. Een paar kleine dingetjes maar ach… Ik stuur hem een appje. Bedank en vraag advies om een paar kleine dingetjes zelf op te lossen. ‘Niets ervan’, zegt hij. ‘We komen terug om het op te lossen’.

Ik ben misschien nog wel blijer met het het feit dat ik vertrouwen mag hebben dan met de geverfde muren.

1 reactie

Nicole Orriëns 15 februari 2019 at 09:31

Wat fijn dat ze ervoor terug kwamen inderdaad. Ik vind het ook altijd heerlijk als mensen betrouwbaar blijken te zijn!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden